LafargeHolcim pierde un mare contract cu Parisul, dupa ce s-a oferit sa-l ajute pe Trump cu zidul dintre SUA si Mexic

Miercuri, 29 Martie 2017, ora 13:58
6484 citiri
LafargeHolcim pierde un mare contract cu Parisul, dupa ce s-a oferit sa-l ajute pe Trump cu zidul dintre SUA si Mexic
Foto: Circle Adventures

LafargeHolcim a pierdut contractul anual pentru amenajarea plajei de pe Sena, din Paris, dupa ce numele grupului franco-elvetian a aparut pe lista furnizorilor pentru construirea zidului pe care Donald Trump vrea sa-l ridice la granita cu Mexicul.

"Ne vom descurca si fara ei", a fost comentariul scurt al viceprimarului parizian Bruno Julliard, in momentul in care a inaintat propunerea de reziliere a contractului catre Consiliul Orasenesc, informeaza Deutsche Welle.

Grupul LafargeHolcim se ocupa in fiecare an de amenajarea plajei artificiale de pe malul nordic al raului Sena, presarand in fiecare primavara cate 3.000 de tone de nisip fin in zona dedicata relaxarii localnicilor si turistilor ajunsi in capitala Frantei.

Viceprimarul Julliard a explicat ca decizia de a rezilia contractul este strict legata de "angajamentele etice pe care populatia Parisului le asteapta de la administratia locala".

Primaria condusa de Anne Hidalgo a fost supusa unui tir de solicitari in acest sens din partea gruparii ecologiste, reprezentata atat in legislativul local, cat si in Parlamentul francez, ca urmare a aparitiei numelui LafargeHolcim intr-un document oficial al administratiei americane, care prezenta companiile interesate sa participe la proiectul anti-imigranti al lui Donald Trump.

La inceputul acestei luni, directorul executiv al companiei franco-elvetiene, Eric Olsen, a anuntat ca este gata sa se implice cat mai mult in sustinerea proiectelor de infrastructura din Statele Unite.

"Suntem lideri in productia de ciment, asa ca deservim toti clientii. Suntem aici sa sustinem programele de reconstructie si dezvoltare a infrastructurii din SUA", a mentionat Olsen, intr-un interviu acordat AFP.

Pe 6 martie a inceput si depunerea ofertelor pentru realizarea zidului de la granita cu Mexicul. Pana acum, frontiera a fost protejata in zonele sensibile de un gard metalic, dar acesta s-a dovedit ineficient in fata mexicanilor care intrau fraudulos pe teritoriul Statelor Unite.

Printre promisiunile de campanie ale lui Donald Trump se numara si reducerea numarului de imigranti din SUA, inclusiv prin ridicarea acetui zid care va separa teritoriul american de cel mexican.

Bariera solida de 3.200 de kilometri pe care presedintele SUA vrea sa o ridice la granita cu Mexicul ar putea costa aproximativ 15 miliardede dolari, iar Trump s-a laudat ca va trimite factura oficialilor din tara vecina.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#contract reziliat Lafarge Holcim, #amenajare plaja Paris, #administratie Paris, #donald trump, #zid frontiera SUA Mexic , #Companii constructii