In Romania se cumpara si inchiriaza avioane private ca inainte de criza! Un zbor dus-intors pe ruta Bucuresti - Dubai costa 60.000 de euro

Luni, 18 Decembrie 2017, ora 12:58
8668 citiri
In Romania se cumpara si inchiriaza avioane private ca inainte de criza! Un zbor dus-intors pe ruta Bucuresti - Dubai costa 60.000 de euro
Foto: Private Jets Europe

Piata vanzarilor si inchirierilor de avioane private a inceput sa fie din nou de interes pentru oamenii de afaceri din Romania, numarul persoanelor care calatoresc in acest mod avand un trend ascendent fata de anul anterior.

"Anul acesta, interesul pentru zboruri cu avioane private a crescut comparativ cu anii anteriori, ajungand sa fie comparabil cu cel din perioada de dinainte de criza.

Diferenta fata de anii anteriori, in special daca facem referire la clientii romani, consta in schimbarea comportamentului de cumparare al celor care acceseaza acest tip de servicii. Acestia sunt mai selectivi si nu mai iau decizii imediate, cunosc mai bine piata, in special in ceea ce priveste pretul si serviciile incluse", a declarat Gabriela Grigorescu, director al Private Jets Europe, intr-un comunicat de presa.

Inchirierea unui business jet, in functie de mai multe variabile, printre care tipul aeronavei, an de fabricatie si servicii incluse, variaza intre 1.500 si 8.000 de euro pentru fiecare ora de zbor.

Un zbor dus-intors pe rutele interne variaza intre 5.000-8.000 de euro, in timp ce o calatorie nonstop dus-intors pe ruta Bucuresti-Dubai poate costa 60.000 - 70.000 de euro cu un avion super midsize, tip Gulfstream G280.

Cele mai populare modele de aeronave de acest gen apartin companiilor Gulfstream Aerospace, Bombardier Aerospace, Cessna-Textron Aviation, Embraer si Dassault Falcon.

Pasagerii ce urca la bordul acestor aeronave beneficiaza de confort si siguranta sporite, aparatura de ultima generatie, unele dintre cele mai recente si sofisticate aeronave dispunand chiar de sisteme de telemedicina Tempus IC - un dispozitiv care, in eventualitatea producerii unei urgente medicale, foloseste sistemele de comunicare prin satelit disponibile la bordul avionului pentru a se conecta cu doctorii aflati la sol. De regula aeronavele private de acest tip au intre 5 si 12 locuri, insa cele mai mari pot prelua la bord si 20 de pasageri.

Gulfstream Aerospace, principalul producator de avioane private de lux, considera piata romaneasca atractiva. Cel mai mai mare, mai luxos si mai rapid avion privat din lume, Gulfstream G650, a fost prezentat recent la Bucuresti in cadrul evenimentului Luxury meets Luxury by Idea Events.

Un astfel de avion poate zbura non-stop distante de pana la 12.900 km, costul unei astfel de aeronave ridicandu-se la circa 65 de milioane de dolari, livrarea acestuia poate dura pana la 3 ani. Propulsat de doua motoare Rolls-Royce, avionul atinge o viteza apropiata de cea a sunetului, si poate urca pana la o altitudine de 15.545 metri.

Destinatiile cele mai frecventate de romanii care folosesc avioanele private sunt Nisa, Londra, Moscova, Paris, Berlin, dar si Dubai, Hong Kong sau New York

.

In Europa, cea mai folosita ruta aeriana de catre milionari este Moscova - Coasta de Azur, iar la nivel global sunt Miami - New York, New York - Los Angeles, New York - West Palm Beach si Londra - New York.

Cea mai importanta piata pentru avioanele private este America, care detine 60% din traficul aerian al avioanelor private. In ceea ce priveste varsta clientilor, acestia au intre 40 si 55 de ani, iar majoritatea sunt barbati.

Private Jets Europe este divizia de brokeraj business jets a Private Luxury Group, care activeaza pe piata de profil din Romania din 2008. Din grup fac parte si Idea Events si Private Luxury Travel, iar cardurile VIP de calatorie si revista de travel & lifestyle Rhapsody, completeaza portofoliul Private Luxury Group.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#avioane private, #avioane private Romania , #Companii avioane