Oficialii europeni sunt socati de infrastructura de transport din Romania: Este una din cele mai slabe!

Luni, 11 Decembrie 2017, ora 17:02
5995 citiri
Oficialii europeni sunt socati de infrastructura de transport din Romania: Este una din cele mai slabe!
Foto: Ziare.com

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, s-a intalnit, la sediul BERD din Londra, cu directorul executiv pentru infrastructura al bancii, care si-a exprimat angajamentul de a colabora pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere a Romaniei, pe care a numit-o una dintre cele mai slabe zone ale mediului de afaceri romanesc, potrivit unui comunicat al ministerului de resort.

Ministrul roman al Transporturilor a efectuat, saptamana trecuta, o vizita de lucru la sediul din Londra al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

"La sediul bancii din Londra, ministru Felix Stroe s-a intalnit cu directorul executiv al BERD pentru infrastructura, Jean-Patrick Marquet. Ambele parti si-au exprimat angajamentul de a colabora pentru a dezvolta proiectele de infrastructura prioritare ale Romaniei", spun oficialii ministerului.

Discutiile au vizat strategia generala de transport, constructia drumurilor si proiectele din sectorul feroviar. Partile au discutat de asemenea, despre finantarea autostrazii planificate din Est-Vest, care va lega orasul Iasi, din estul Romaniei, cu Targu Mures, situat in regiunea de centru-nord a tarii, linia de metrou bucurestean Magistrala 6, aflata in faza de planificare, care va lega Gara de Nord de Aeroportul International Henri Coanda, precum si proiecte de modernizare a sectorului feroviar.

Totodata, a fost luata in considerare acordarea de asistenta tehnica pentru imbunatatirea performantelor si a eficientei intreprinderilor de stat din sectorul transporturilor.

Jean-Patrick Marquet a remarcat dezvoltarea accelerata a economiei Romaniei, se mai arata in comunicat.

El a adaugat faptul ca "infrastructura de transport constituie probabil, una dintre cele mai slabe zone ale mediului de afaceri din tara, dar este esentiala pentru dezvoltarea Romaniei. Suntem siguri ca acum am stabilit o baza foarte solida pentru cooperarea viitoare in acest sector economic crucial".

La randul sau, ministrul Transporturilor a precizat: "Pe langa finantare, avem nevoie de experienta si expertiza BERD in restructurarea intreprinderilor de stat, facandu-le mai eficace si mai eficiente si ajutandu-le sa atinga nivelurile de performanta ale sectorului privat".

BERD este un investitor principal in Romania, investind pana in prezent 7,5 miliarde de euro in aproximativ 400 de proiecte din tara. In 2017, Banca a semnat mai mult de 20 de proiecte in valoare de peste 400 de milioane de euro.

Conform celei mai recente previziuni economice a BERD, economia Romaniei va creste cu 5,3% in acest an si cu 4,2% in 2018, inregistrand o rata de crestere comparabila cu cea din perioada anterioara crizei de la mijlocul anilor 2000.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#infratructura Romania , #Companii transport