Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Companii > Companii transport
A   A   A

Romania, somata sa se conecteze la Registrul european al intreprinderilor de transport rutier

Romania, somata sa se conecteze la Registrul european al intreprinderilor de transport rutier
Foto: Pixabay
Comisia Europeana a decis sa trimita scrisori de punere in intarziere catre Romania, Belgia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Ungaria, Italia, Malta, Olanda, Portugalia, Slovacia, Spania si Marea Britanie pentru faptul ca nu au actualizat conexiunea intre registrele lor nationale cu intreprinderile de transport rutier si noua versiune a Registrului european al intreprinderilor de transport rutier (ERRU), asa cum prevede Regulamentul de punere in aplicare (UE) 2016/480 al Comisiei, potrivit unui comunicat al forului comunitar.
ERRU permite schimbul de informatii intre statele membre cu privire la intreprinderile de transport rutier stabilite in UE.

Acesta este un instrument esential pentru asigurarea aplicarii legislatiei UE.
Pentru implementarea unei versiuni noi si imbunatatite a ERRU, statele membre trebuie sa isi adapteze sistemele la nivel national.

Termenul pentru actualizarea conexiunii registrelor electronice nationale a expirat la 30 ianuarie 2019, informeaza care le-au propus nu acopera in mod adecvat diversele specii si tipuri de habitate care necesita protectie, apreciaza Executivul comunitar.

In cazul in care autoritatile statelor membre in cauza nu trimit un raspuns satisfacator in termen de doua luni, Comisia poate decide sa le trimita avize motivate.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 26 Iulie 2019, ora 10:15

 Articol citit de 508 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor