Somat de PNL, ministrul Cuc urgenteaza numirile la Tarom si da vina pe Tudose. Flota ar putea fi blocata la sol incepand de vineri

Miercuri, 20 Martie 2019, ora 22:21
890 citiri
Somat de PNL, ministrul Cuc urgenteaza numirile la Tarom si da vina pe Tudose. Flota ar putea fi blocata la sol incepand de vineri
Foto: Ministerul Transporturilor (Arhiva)

Razvan Cuc, ministrul Transporturilor, a anuntat, miercuri seara, ca, la ora 21:00, a inceput sedinta prin care Tarom va avea un nou Consiliu de Administratie si lanseaza acuzatii la adresa fostului premier Mihai Tudose. Numirile pe repede inainte au loc dupa ce liberalii au avertizat ca flota ar putea ramane de vineri la sol, pentru prima oara in 64 de ani.

"Vom avea un nou Consiliul de Administratie in seara aceasta. (...) La ora 21:00, a inceput sedinta Consiliului de Administratie. (...) In primul mandat, in 2017, Taromul a fost unul dintre obiectivele de suflet", a declarat Razvan Cuc, ministrul Transporturilor, miercuri seara, intr-o emisiune la TVR 1.

CA al Tarom a fost demis si, mai mult, directorului general, Werber Wolff, ii expira mandatul joi, acesta fiind numit la 20 noiembrie 2017.

Citeste avertispentele PNL: Incepand de vineri, toate aeronavele Tarom ar putea fi blocate la sol. Urmatoarele 24 de ore sunt cruciale.

"Domnul Tudose mi-a sugerat sa il aduc pe domnul Wolff. N-am fost de-acord sa il pun. Dupa ce am plecat, nu stiu ce s-a intamplat. Stim cu totii ca l-a pus", a subliniat Cuc.

Ministrul Transporturilor a anuntat ca un nou director general va fi numit joi, dar a refuzat sa ii spuna numele.

De asemenea, ministrul Transporturilor a mai sustinut ca atunci cand si-a dat demisia din primul mandat, intre ianuarie si octombrie 2017, Tarom avea in conturi 80 de milioane de dolari, acum are in conturi 14 milioane de dolari.

"Am avut o discutie cu domnul Wolff care mi-a spus ca sunt pierderi la combustibili, peste tot. Toata lumea este vinovata mai putin el. N-am nicio problema, poate omul are dreptate. Dar asa cum domnul Tudose l-a girat pe domnul Wolff si alti membrii din Consiliul de Administratie, de-acum, intram noi cu oamenii din aviatie, sa facem ce trebuie. (...) Noul director general este din domeniu. Este om de meserie. Ce-a fost pana acum a fost la Tarom epoca lui Tudose", a precizat Cuc.

Werner Wolff, fost sef al reprezentantei BMW Timisoara-Arad, a fost numit, la data de 20 noiembrie 2017, director general al Tarom, de catre CA al companiei aeriene. Wolf a fost atunci al patrulea director in mai putin de trei luni, dupa ce Daniela Dragne a demisionat din functie. Pana la numirea la Tarom, Wolff a fost director executiv al Banat Car, dealerul BMW din Timisoara si Arad, care face parte din grupul Automobile Bavaria. La Tarom, Wolff avea un salariu brut de 45.441 de lei, lunar, conform datelor de pe site-ul Ta ...citeste mai departe despre "Somat de PNL, ministrul Cuc urgenteaza numirile la Tarom si da vina pe Tudose. Flota ar putea fi blocata la sol incepand de vineri" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Ministru Cuc director Tarom, #flota blocata sol Tarom , #Stiri Companii