Stampila va fi eliminata si din institutiile publice

Miercuri, 07 Noiembrie 2018, ora 19:30
1616 citiri
Stampila va fi eliminata si din institutiile publice

Senatul a adoptat, in sedinta plenului de miercuri, in unanimitate (75 de voturi 'pentru'), o propunere legislativa prin care este eliminata obligativitatea aplicarii stampilei in institutiile publice, cu exceptia cazurilor in care utilizarea acesteia este impusa in mod expres, prin legi speciale.

"Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, entitatile fara personalitate juridica, precum si persoanele juridice de drept public nu au obligatia de a aplica stampila pe declaratii, cereri, contracte sau orice alte documente sau inscrisuri depuse la institutiile sau autoritatile publice ori emise sau incheiate in relatia cu institutiile sau autoritatile publice", se stipuleaza in proiectul de lege.

De asemenea, actul normativ adoptat de Senat prevede ca "fapta de a solicita persoanelor fizice, persoanelor juridice de drept privat, entitatilor fara personalitate juridice, precum si persoanelor juridice de drept public aplicarea stampilei pe declaratii, cereri, contracte sau orice alte documente sau inscrisuri, savarsita de catre persoane din cadrul unei institutii sau autoritati publice, constituie abatere disciplinara si atrage raspunderea disciplinara a acesteia".

Prevederile propuse in proiectul de act normativ nu se aplica persoanelor carora prin legi speciale li se impune expres folosirea stampilelor in cadrul exercitarii unor profesii reglementate.

In expunerea de motive, initiatorii propunerii legislative arata ca "la ora actuala, stampila nu mai reprezinta un garant al veridicitatii actelor, data fiind multiplicarea mijloacelor prin care aceasta poate fi procurata, aceasta trebuind inlocuita cu alte metode de identificare, un exemplu in acest sens fiind semnatura electronica".

Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea OUG 17/2015 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare a fost initiata de un grup de parlamentari de la USR, PSD, PNL si PMP si va fi dezbatuta de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz. ...citeste mai departe despre "Stampila va fi eliminata si din institutiile publice" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#stampila eliminata institutii publice, #stampila institutii publice , #Stiri Companii