Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Companii > Angajatori
A   A   A

Topul angajatorilor 2019: Marile corporatii si IT-ul si-au pierdut locul fruntas

Topul angajatorilor 2019: Marile corporatii si IT-ul si-au pierdut locul fruntas
Foto: Pixabay
Topul angajatorilor 2019 vine cu un clasament care arata dinamismul si schimbarile puternice de pe piata muncii din Romania. Daca in 2018 primele pozitii din top erau ocupate de marile corporatii si companii din industria IT&C, in 2019 angajatorii de top din Romania sunt, cu o singura exceptie, companii care anul trecut nici macar nu se aflau printre primele 10 pozitii.
Astfel, pe primele trei pozitii in topul angajatorilor din Romania in 2019 se afla KRUK Romania, Nobel si 2Checkout. Cu exceptia Nobel, prima companie clasata (KRUK Romania) si 2Checkout sunt companii care apar pentru prima data pe raza companiilor romanesti apreciate public de catre angajati.

Microsoft Romania, care anul trecut conducea clasamentul angajatorilor de top, a coborat anul acesta, in mod surprinzator, pana pe locul cinci.

O alta surpriza este Decathlon Romania care anul acesta s-a clasat pe locul patru in topul angajatorilor, dupa ce in 2018 nu s-a regasit nici in topul general, nici in topul pe categorii.

In primele 10 pozitii ale topului angajatorilor in 2019 se mai numara, in ordine crescatoare, Jysk Romania, METRO SYSTEMS Romania, Cegeka Romania, NTT Data Romania, Oracle Romania.

"Noi nu suntem surprinsi sa vedem companii mai putin cunoscute in topul angajatorilor din Romania in 2019 pentru ca am simtit dinamismul si schimbarile de pe piata muncii inca de anul trecut. Faptul ca vedem in topul angajatorilor, pe primele trei pozitii, companii precum KRUK, Nobel si 2Checkout arata, o data in plus, faptul ca employer branding-ul se construieste cel mai mult prin angajatii unei companii. Topul angajatorilor realizat de Undelucram.ro este o reflexie a imaginii pe care angajatii fiecarei companii o au despre propriul angajator pentru ca se bazeaza doar pe evaluarile lor, fara vreo legatura cu imaginea publica a companiei sau actiunile de PR.

Prin urmare, topul angajatorilor din Romania de anul acesta arata ca daca esti o companie preocupata de nevoile angajatilor tai si investesti in dezvoltarea unui mediu de lucru sanatos, rezultatele se vad. Employer branding-ul nu este ceva ce fortezi sau pregatesti strategic, ci este ceva ce incurajezi si permiti sa se intample.", declara Costin Tudor, fondatorul platformei Undelucram.ro.

Topul angajatorilor ia in calcul doar recenziile de pe platforma Undelucram.ro, cea mai mare platforma independenta, dedicata angajatilor si angajatorilor din Romania.

TOPUL ANGAJATORILOR 2019 la nivel national, indiferent de domeniul de activitate

1. KRUK Romania

2. Nobel

3. 2Checkout

4. Decathlon Romania

5. Microsoft Romania

6. Jysk Romania

7. METRO SYSTEMS Romania

8. Cegeka Romania

9. NTT Data Romania

10. Oracle Romania


TOPUL ANGAJATORILOR 2019 pe categorii, in functie de domeniul de activitate

Banci/Institutii financiare

1. ING Romania

2. Libra Internet Bank

3. Raiffeisen Bank

4. BCR - Banca Comerciala Romana

5. Banca Transilvania

BPO&Servicii

1. Genpact Romania

2. Stefanini Romania

3. TELUS International Romania

4. Accenture Romania

5. WNS Global Services

Retail

1. Decathlon Romania

2. Lidl Romania

3. Kaufland Romania

4. Carrefour Romania

5. Altex Romania

Consultanta

1. Deloitte Romania

2. EY Romania

3. KPMG Romania

4. PwC Romania

IT&C

1. Nobel

2. 2Checkout

3. Microsoft Romania

4. METRO SYSTEMS Romania

5. Cegeka Romania

Productie

1. Continental Automotive Group Romania

2. E.On Romania

3. Hella Romania

4. Michelin Romania

5. Emerson

Telecomunicatii

1. Orange Romania

2. Vodafone Romania

3. Nokia

4. Huawei Romania

5. RCS&RDS


Metodologia clasamentului TOP ANGAJATORI 2019

Topul Angajatorilor 2019 a fost alcatuit pe baza unui indice obtinut din media notelor acordate angajatorilor de catre utilizatori (angajati sau fosti angajati) si numarul de recenzii. Printre criteriile de evaluare se numara oportunitatile de avansare, pachetul salarial, managementul, timpul liber versus timpul la birou si procedurile si valorile companiei.
Facebook ShareTweet
 Marti, 03 Decembrie 2019, ora 09:54
 Autor:  Comunicat de presa

 Articol citit de 4912 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor