Transgaz: Va fi imposibil sa finantam proiecte strategice daca vom da peste 90% din profit catre dividende

Vineri, 25 Mai 2018, ora 13:31
1576 citiri
Transgaz: Va fi imposibil sa finantam proiecte strategice daca vom da peste 90% din profit catre dividende
Foto: Arhiva Ziare.com

Reprezentantii Transgaz sustin ca va fi imposibila finantarea proiectelor strategice ale companiei daca peste 90% din profit va merge catre actionari sub forma de dividende, potrivit unor documente postate pe site-ul companiei.

Astfel, in convocatorul sedintei Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) din 7 iunie, Consiliul de Administratie al Transgaz propune acordarea unui dividend de 25,22 lei pe actiune, iar Ministerul Economiei, actionarul majoritar, a cerut un dividend de 45,38 de lei pe actiune.

Aceasta ar insemna ca societatea propune ca 50,8% din profit sa mearga catre dividende, iar restul, catre investitii, in timp ce Ministerul Economiei propune ca dividendele sa insemne 91,7% din profit.

Consiliul de Administratie al companiei argumenteaza ca, potrivit unui memorandum din 8 februarie 2018, reprezentantii statului pot propune ca peste 90% din profit sa fie acordat actionarilor, insa explica faptul ca "punerea in aplicare a prevederilor memorandumului poate atrage imposibilitatea Transgaz de a finanta proiecte de dezvoltare strategice cu incadrare in termenele de indatorare impuse prin contractele de finantare".

Atat statul, cat si compania au avut aceleasi solicitari si la sedinta anterioara a actionarilor, din 27 aprilie.

La acea data, AGA nu a aprobat nici propunerea Consiliului de Administratie de a se acorda un dividend de 25,22 lei pe actiune, nici pe cea a Ministerului Economiei, privind acordarea unui dividend de 45,38 lei pe actiune.

AGA a solicitat societatii convocarea in regim de urgenta a unei noi sedinte pe acest subiect.

Transgaz a avut anul trecut un profit net de 582 milioane de lei.

Citeste si

Transgaz nu vrea sa dea la stat 90% din profit, de teama ca va ramane fara bani de investitii ...citeste mai departe despre "Transgaz: Va fi imposibil sa finantam proiecte strategice daca vom da peste 90% din profit catre dividende" pe Ziare.com

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#Transgaz dividente profit, #Transgaz bani investitii , #Stiri Companii