Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Companii > Companii transport
A   A   A

Uber lupta sa ajunga pe bursa in 2019, insa anul trecut a avut pierderi de 4,5 miliarde de dolari

Uber lupta sa ajunga pe bursa in 2019, insa anul trecut a avut pierderi de 4,5 miliarde de dolari
Foto: CC0 Creative Commons
Serviciul de rezervari de automobile Uber Technologies a confirmat miercuri ca anul trecut pierderi sale au crescut pana la 4,5 miliarde dolari, de la 2,8 miliarde dolari in 2016, la o cifra de afaceri de 7,4 miliarde dolari, informeaza Bloomberg.
Cu toate acestea, Uber sustine ca in ultimele trei luni ale anului trecut a reusit sa isi reduca pierderile pana la 1,1 miliarde dolari, de la 1,46 miliarde dolari in trimestrul al treilea, la o cifra de afaceri trimestriala de 2,2 miliarde dolari.

Uber a trecut printr-o perioada dificila in 2017 in conditiile in care fondatorul Travis Kalanick a fost nevoit sa demisioneze din functia de director general in luna iunie pe fondul acuzatiilor de comportament inadecvat la locul de munca. Kalanick a fost inlocuit de Dara Khosrowshahi, care anterior a condus agentia de voiaj online Expedia.

Fiind o companie privata, Uber nu este obligata sa dea publicitatii rezultatele sale, dar comunica in mod regulat anumite informatii financiare. Dara Khosrowshahi vrea sa pregateasca firma pentru o listare la bursa undeva la inceputul anului urmator.

Compania Uber a fost fondata in 2009 in Statele Unite ale Americii. Uber activeaza pe piata din Romania din februarie 2015, in Bucuresti, si s-a extins in 2016 in orasele Cluj, Brasov si Timisoara.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Miercuri, 14 Februarie 2018, ora 14:54

 Articol citit de 1286 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor