Visibility Report, instrumentul de digital care creste sanatos businessuri din 25 de industrii

Luni, 02 Decembrie 2019, ora 11:20
1438 citiri
Visibility Report, instrumentul de digital care creste sanatos businessuri din 25 de industrii

Visibility Report este un tool gratuit de analiza creat de Upswing, agentia care a deschis categoriile de SEO si content marketing in Romania.

Interpreteaza cautarile utilizatorilor Google.ro si le descifreaza intentiile, pentru a furniza date generatoare de strategii digitale pentru 25 de industrii. Dedicat antreprenorilor si specialistilor de marketing, porneste de la analiza cuvintelor cheie din cele mai vizibile pagini si deconstruieste potentialul organic non-brand.

Despre functiile de baza ale raportului poti citi mai multe aici.

Visibility Report are acum functionalitati noi, care faciliteaza conceperea strategiilor de digital:

Modulul Visibility Trends

Acest modul nou marcheaza:

  • Top Visibility Gains - site-urile din categorie care au avut cele mai mari cresteri in ultima luna
  • Top Visibility Losses - site-urile din categorie care au avut cele mai mari scaderi in ultima luna
  • Top Competitors - Visibility Trend - graficul evolutiei vizibilitatii pentru cele mai importante site-uri din categorie

Datele de aici fac mai usoara raportarea la competitia din Google.ro si permit, totodata, supravegherea istorica a celor mai importante site-uri din industrie din punct de vedere al vizibilitatii.

De exemplu, in industria Home se poate observa ca emag.ro isi consolideaza pozitia de lider al clasamentului si ca site-uri dedicate precum elvila.ro scad constant.

Agregatorul favi.ro se afla in urcare, lasand in urma domenii precum mobexpert.ro, semn ca Google ar putea favoriza agregatoarele in urma ultimelor update-uri de algoritm.

Indicatorul "Monthly Change"

"Monthly Change" este un indicator recent inserat in raport, care marcheaza tendintele de crestere sau de scadere a vizibilitatii pentru toti jucatorii din categoria selectata.

Poate fi utilizat si pentru sortare, astfel incat sa afiseze lista site-urilor cu cele mai mari cresteri, respectiv pe cea a celor mai consistente scaderi.

Astfel, raportul ajuta la descoperirea facila a regulilor impuse de ultimele update-uri de algoritm Google, dezvaluind tipare pentru jucatorii care au beneficiat sau care au fost afectati in urma acestora.

Functia "Full Website Profile"

Cuvintele cheie si statisticile pentru jucatorii activi in mai multe categorii erau initial extrase doar segmentat, pentru industria selectata in raport. In prezent, Visibility Report aduce in plus o extragere completa a acestor date, pentru a ilustra imaginea de ansamblu a jucatorilor cu prezenta extinsa.

Functia "Full Website Profile" arata:

  • Toate cuvintele cheie care aduc trafic organic site-ului
  • Toate categoriile in care acesta este activ
  • Estimarea traficului organic non-brand total

De exemplu, in industria Cosmetics, elefant.ro se evidentiaza mai vizibil decat jucatorul nisat marionnaud.ro. Un click pe site-ul elefant.ro va afisa o prezentare generala a lui in aceasta categorie.

Butonul "Full Website Profile" din dreptul lui va expune insa toate categoriile in care isi desfasoara activitatea, dar si estimari de:

  • Trafic total al site-ului
  • Vizite estimate si impresii pentru intregul website
  • Volume de cautari pentru toate cele 81k keywords care aduc trafic organic pe site

Tot aici sunt evidentiate si industriile conexe in care activeaza astfel de jucatorii predominant dedicati celei selectate. De exemplu, marionnaud.ro mai este activ si in categoriile Fashion si Eyewear.

Update-uri lunare

Dinamica celor 25 de categorii analizate este actualizata lunar, pentru ca datele si statisticile sa fie relevante pentru strategi si pentru business owners 24/7. Raportul poate fi accesat, gratuit si nelimitat, la upswing.ro/report.

Upswing este prima agentie specializata de SEO si content marketing din Romania, care a lansat in 2013 aplicatia SEOmonitor, folosita de sute de agentii de SEO si branduri din Romania si din lume.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Visibility Report, #instrument digital crestere businessuri , #Stiri Companii