Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Culinar > Vinuri
A   A   A

Milioane de litri de vin rose spaniol au fost vandute ca vin frantuzesc

Milioane de litri de vin rose spaniol au fost vandute ca vin frantuzesc
Foto: CC0 Creative Commons
O cantitate de aproximativ 10 milioane de litri de vin rose spaniol a fost vanduta ca vin frantuzesc, au denuntat, luni, autoritatile franceze care se ocupa de combaterea fraudelor.
"Acest caz de frantuzism al vinurilor spaniole afecteaza peste 70.000 de hectolitri de vin", echivalentul a 10 milioane de sticle de rose, a explicat, pentru cotidianul Parisien, care a dezvaluit in premiera aceste informatii, Alexandre Chevallier, responsabil de la Directia Generala pentru Concurenta, Consumatori si Eliminarea Fraudelor (DGCCRF), informeaza AFP.

In 2016, DGCCRF a demarat o ancheta, pe care a continuat-o si in 2017, cu privire la cazurile de frantuzism al vinurilor spaniole. Dintre cele 179 de societati controlate in 2016 si 564 in 2017, la aproximativ 22% dintre cazuri au fost descoperite neconformitati in materie de etichetare a vinurilor, astfel ca rose-ul spaniol era prezentat ca fiind unul francez.

Anchetatorii au descoperit cazuri in care simbolul florii de crin, o cocarda franceza, mentiunile 'Produs in Franta' sau 'Imbuteliat in Franta' erau puse pe partea din fata a sticlei, in timp ce mentiunea 'Vin din Spania' sau 'Vin din comunitatea europeana' figurau pe partea din spate a sticlei intr-o maniera dificil de citit.

In medie, rose-ul spaniol vandut in vrac este de doua ori mai ieftin decat echivalentul francez, care se poate vinde cu 0,75 pana la 0,90 euro /litrul, fata de 0,34 euro/litrul in cazul celui spaniol.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Luni, 09 Iulie 2018, ora 14:07

 Articol citit de 5242 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor