Uniunea Europeana a produs in 2017 aproximativ patru milioane de tone de ciocolata, in valoare de 18,3 miliarde de euro, potrivit datelor publicate miercuri de Oficiul European de Statistica (Eurostat).
In randul statelor membre, Germania a produs cea mai multa ciocolata (1,3 milioane de tone, sau 32% din totalul productiei de ciocolata din UE), urmata de Italia (0,7 milioane de tone, 18%), Franta si Olanda (ambele 0,4 milioane de tone, 9%), Marea Britanie (0,3 milioane de tone, 7%), Belgia (0,3 milioane de tone, 6%), Polonia (0,2 milioane de tone, 6%) si Spania (0,1 milioane de tone, 4%).
Aceste opt state au produs in 2017 peste 90% din totalul productiei de ciocolata din UE.
Statisticile arata ca pe piata romaneasca exista, in prezent, peste 90 de branduri de ciocolata, pe toate cele trei segmente de pret - premium, mediu si economic.