Renault scoate modelele Dacia de pe piata din Rusia

Marti, 04 Septembrie 2018, ora 17:08
7727 citiri
Renault scoate modelele Dacia de pe piata din Rusia
Foto: CC0 Creative Commons

Marca auto Renault va inceta sa mai vanda modele Dacia pe unele piete precum Rusia si Brazilia, in incercarea de a se pozitiona pe un segment superior de piata, a declarat directorul de design de la Renault, Laurens van den Acker, informeaza publicatia Automotive News Europe.

In prezent grupul auto francez vinde modele Dacia precum Logan sedan si Sandero hatchback sub marca Renault pe pietele din afara Europei. Laurens van den Acker a subliniat ca aceasta practica va fi eliminata.

"Obiectivul meu este sa avem o gama Renault globala", a spus Laurens van den Acker cu ocazia salonului auto de la Moscova de saptamana trecuta. La acest salon Renault a dezvaluit un nou crossover denumit Arkana, care arata cum va evalua gama Renault chiar daca va continua sa foloseasca o parte din componentele de baza cu modelele Dacia.

Laurens van den Acker a precizat ca planurile privind inlocuirea Logan si Sandero cu modele Renault vor fi puse in practica dupa ce automobilele marca Dacia vor fi renovate in Europa, dar nu a oferit un orizont de timp. In Europa, modelele vor continua sa fie vandute sub marca Dacia.

In schimb, modelul Duster va continua sa ramana o parte din oferta Renault la nivel global, a spus Laurens van den Acker. Duster "este exceptia, este unul din cele mai bine vandute automobile ale noastre", a precizat Laurens van den Acker.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Dacia Rusia, #Renault scoate Dacia Rusia , #stiri Dacia