Adservio sarbatoreste 11 ani de modernizare a educatiei din Romania: peste 300.000 de utilizatori in sute de scoli

Miercuri, 04 Decembrie 2019, ora 12:39
2415 citiri
Adservio sarbatoreste 11 ani de modernizare a educatiei din Romania: peste 300.000 de utilizatori in sute de scoli
Foto: Alexandru Holicov, fondator Adservio

Adservio, cea mai mare platforma digitala pentru sistemul educational din Romania, celebreaza primii 11 ani de existenta, alaturi de cei peste 300.000 de utilizatori.

In urma cu mai mult de un deceniu, compania a pornit cu un proiect pilot la unul din liceele din Iasi si cu toata determinarea de a moderniza educatia din Romania.

In prezent, mai mult de 200 de unitati scolare la nivelul intregii tari utilizeaza platforma Adservio si reduc birocratia cu 95%.

Scopul companiei este de a elimina semnificativ procesele care consuma timp, astfel incat profesorii sa se poata dedica eficient actului didactic. Mai mult, platforma isi propune facilitarea comunicarii intre toti actorii implicati in procesul educational.

"Initial, pe langa un instrument digital care sa faciliteze tot procesul didactic, era nevoie si de crearea unei infrastructuri fizice. Au fost kilometri de cabluri si dispozitive tehnice folosite. Intre timp, am ajuns sa avem tehnologia 'la varful degetelor' si daca la inceput oamenii erau sceptici si nu intelegeau pe deplin beneficiile utilizarii tehnologiei si a solutiei pe care noi o propunem pentru educatie, acum am ajuns la 300.000 de utilizatori, iar multi dintre ei nici nu si-ar putea imagina activitatea fara Adservio.

De la inceput, scopul nostru a fost acela de a le oferi tuturor celor implicati in procesul educational acces facil la informatii si posibilitatea de a economisi timp prin eliminarea birocratiei. Astfel, profesorilor le ramane mai mult timp pentru ceea ce conteaza cu adevarat si anume EDUCATIA.

Beneficiile oferite de solutia creata de noi se adreseaza in mod egal elevilor, parintilor, profesorilor, precum si secretarilor, directorilor, inspectorilor scolari, autoritatilor locale si de resort.

Adservio este o normalitate a viitorului, unde tehnologia ofera timp pentru educatie si preia din sarcinile birocratice", a declarat Alexandru Holicov, fondator Adservio.

Adservio - rezultatele a 11 ani de digitalizare a scolilor din Romania

In cei 11 ani de activitate, peste 10.000 de profesori au fost instruiti pentru utilizarea tehnologiei sau au participat la prezentarile si workshopurile Adservio din cadrul SuperTeach.

Totodata, peste 1.000 de directori si secretari au primit suport in utilizarea unui instrument performant pentru managementul scolii, astfel incat sa ia decizii informate, bazate pe date centralizate si actualizate in timp real, instant.

Anul acesta, prin intermediul platformei, au fost trimise peste 5 milioane de mesaje, astfel ca utilizatorii Adservio - elevi, parinti si profesori - pot comunica intre ei oricand si de oriunde.

Mai mult, de la inceputul acestui an scolar, Municipiul Buzau a digitalizat complet toate unitatile de invatamant si se pot vedea deja multiplele beneficii aduse de utilizarea tehnologiei.

A ramas, insa, obligativitatea completarii documentelor fizice, ceea ce face ca impactul sa fie diminuat, dat fiind faptul ca Ministerul Educatiei nu permite scolilor care utilizeaza tehnologia sa renunte definitiv la catalog si la raportarile clasice.

Tehnologia Adservio transparentizeaza procesul educational din Romania si se extinde in 4 tari din Europa

Incepand cu anul 2020, impreuna cu partenerul Telekom, Adservio va incepe extinderea in patru tari din Europa, ca un prim pas in strategia de internationalizare a companiei.

Dezvoltarea platformei Adservio s-a bazat mereu pe trei piloni: debirocratizarea sistemului prin automatizarea proceselor, modernizarea educatiei prin folosirea tehnologiei si imbunatatirea legaturii dintre elevi, parinti si scoala.

In acest context, fiecare solicitare de raportare sau situatii legate de elevii scolii pot fi rezolvate prin Adservio, prin cateva click-uri.

In ceea ce priveste activitatea unui profesor, prin alocarea catorva minute activitatii din platforma, pot fi eliminate zeci de ore pe care, in mod normal, le dedica proceselor administrative din scoala.

Totodata, elevii si parintii au acces instant la evolutia situatiei scolare, copiii rezolva temele primite in platforma, citesc cartile recomandate din biblioteca online si urmaresc activitatile scolii in care sunt implicati.

Prin Adservio, profesorii au oportunitatea sa se conecteze cu noile generatii de elevi, folosind tehnologia familiara acestora si creand o legatura mai stransa.

Despre Adservio

Fondata in 2008 in Iasi, Adservio este o platforma de management educational si e-learning care digitalizeaza educatia si imbunatateste rezultatele scolare, aducand beneficii atat pentru elevi si parinti, cat si pentru scoli si comunitate.

Adservio ofera acces la catalogul digital, informatii scolare complexe, permitand utilizatorilor din tara si celor din strainatate sa acceseze platforma de pe orice dispozitiv conectat la internet.

Adservio a implementat o comunicare moderna si prietenoasa intre toate partile implicate in procesul educational: elevi, profesori si parinti, a ajutat la reducerea absenteismului in scolile utilizatoare cu peste 63% si a ajutat la cresterea promovabilitatii la evaluarile nationale.

Pentru mai multe detalii despre Adservio, accesati pagina de Facebook, vizitati site-ul, blogul sau canalul de YouTube.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Adservio catalog online, #Alexandru Holicov Adservio, #platforma Adservio , #Stiri Educatie