Gabriel Constantin (ASF): Avem datoria sa ne implicam in activitatea de educatie financiara

Luni, 25 Martie 2019, ora 12:30
1926 citiri
Gabriel Constantin (ASF): Avem datoria sa ne implicam in activitatea de educatie financiara
Foto: CC0 Creative Commons

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) are datoria de a se implica in tot ce inseamna activitate de educatie, deoarece educatia timpurie formeaza consumatorii si ii pozitioneaza pe un palier de egalitate cu furnizorii de servicii financiare, a declarat luni Gabriel Constantin, directorul de cabinet al presedintelui ASF, in cadrul unui eveniment de educatie financiara adresat elevilor.

"Educatia financiara a devenit un punct de reper important in activitatea Autoritatii noastre. Aproximativ 80.000 de elevi si peste 5.000 de studenti au participat la sectiunile de curs sustinute de lectorii nostri in cadrul programelor de educatie financiara derulate de Autoritate numai in ultimii 4 ani. Noi, ca autoritate de supraveghere, consideram ca avem datoria de a ne implica in tot ce inseamna activitate de educatie, pentru ca una din misiunile noastre fundamentale vizeaza dezvoltarea pietelor financiare non-bancare. Si nu putem vorbi despre dezvoltare in contextul in care nu vom avea clienti care sa cunoasca si sa inteleaga pe deplin produsele pe care le achizitioneaza", a afirmat reprezentantul ASF, care a transmis mesajul presedintelui ASF, Leonardo Badea.

Gabriel Constantin a apreciat ca educatia timpurie are efectul de a forma un consumator avizat.

"Sunt convins ca, in urmatoarea perioada, efectele demersurilor noastre vor incepe sa fie vizibile. Educatia timpurie formeaza consumatorii si ii pozitioneaza pe un palier de egalitate cu furnizorii de servicii financiare si bineinteles creeaza premisele dezvoltarii sanatoase a pietelor financiare", a opinat oficialul ASF.

Acesta a confirmat ca ASF va continua rolul activ in promovarea de programe educationale financiare.

"Dincolo de toate aceste aspecte, cred ca mai avem o misiune fundamentala; impreuna trebuie sa ridicam Romania in clasamentul european privind nivelul cunostintelor financiare. Este o realitate ca nu excelam la aceasta materie. Studiile arata ca peste 80% dintre romani intampina dificultati in a utiliza concepte financiare esentiale. ASF isi va asuma si in continuare un rol activ in realizarea si promovarea programelor educationale care fac posibila acumularea de notiuni ce vor conduce la o mai buna intelegere a mecanismelor si conceptelor financiare", a completat Gabriel Constantin.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) au organizat, luni, deschiderea oficiala a sedintei de tranzactionare adresata elevilor care vor sa afle cum functioneaza o bursa si piata de capital din Romania.

Global Money Week (GMW) este un eveniment organizat la nivel mondial care anul acesta are loc in perioada 25 - 31 martie. GMW este initiata si coordonata de Child & Youth Finance International si implica organizarea de evenimente si diverse activitati al caror scop este de a inspira copii si tinerii sa invete despre bani, economisire, despre posibilitatile de angajare si cum sa devii antreprenor.

In fiecare an, comunitati intregi isi unesc eforturile pentru imbunatatirea perceptiei asupra banilor, inlaturarea politicilor financiare invechite si pentru a le oferi tinerilor instrumentele necesare pentru a-si modela propriul viitor.

Deschiderea sedintei de tranzactionare a BVB, organizata in parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiara, este unul dintre evenimentele care marcheaza debutul GMW in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#educatie financiara , #Stiri Educatie