Care sunt furnizorii optionali ce pot livra populatiei energie la preturi reglementate

Joi, 28 Februarie 2019, ora 16:19
4088 citiri
Care sunt furnizorii optionali ce pot livra populatiei energie la preturi reglementate
Foto: CC0 Creative Commons

Comitetul de reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE) a desemnat, in sedinta de joi, furnizorii de ultima instanta optionali care pot livra consumatorilor casnici energie electrica in regim reglementat, potrivit unui comunicat al ANRE, remis AGERPRES.

Aceasta inseamna ca un client casnic poate schimba furnizorul de energie traditional cu unul dintre furnizorii de ultima instanta optionali din zona sa de retea, fara a iesi din piata reglementata.

Astfel, furnizorii de ultima instanta optionali desemnati de ANRE sunt: societatea Electrica Furnizare - pentru zonele de retea Banat, Dobrogea, Moldova, Muntenia Sud, Oltenia; CEZ Vanzare - pentru zonele de retea Banat, Moldova, Muntenia Sud, Transilvania Nord; E.ON Energie Romania - pentru zonele de retea Banat, Dobrogea, Muntenia Nord, Muntenia Sud, Oltenia, Transilvania Nord, Transilvania Sud.

Totodata, Enel Energie Muntenia a fost desemnat pentru zonele de retea Moldova, Muntenia Nord, Oltenia, Transilvania Nord, Transilvania Sud; Enel Energie - pentru zonele de retea Moldova, Muntenia Nord, Oltenia, Transilvania Nord, Transilvania Sud; Engie Romania - pentru zonele de retea Dobrogea, Muntenia Nord, Muntenia Sud, Oltenia, Transilvania Sud; Getica 95 Com - pentru zonele de retea Moldova, Muntenia Sud.

De asemenea, si alti furnizori decat cei clasici au devenit de ultima instanta optionali. Este vorba despre Hidroelectrica - pentru zona de retea Muntenia Sud; MET Romania Energy - pentru zonele de retea Moldova, Muntenia Sud, Transilvania Sud; Restart Energy One - pentru zonele de retea Banat, Moldova, Muntenia Sud, Oltenia, Transilvania Sud; Tinmar Energy - pentru zonele de retea Banat, Dobrogea, Moldova, Muntenia Nord, Muntenia Sud, Oltenia, Transilvania Nord, Transilvania Sud.

"Clientii casnici care au incheiat un contract negociat cu un furnizor de energie electrica desemnat furnizor de ultima instanta obligat sau optional in zona de retea in care se afla locul de consum, la data de 1 martie 2019, si care doresc sa beneficieze de tarife reglementate pot incheia un contract reglementat numai cu acesta", spun oficialii ANRE.

Acestia amintesc, in comunicat, ca preturile reglementate pentru populatie vor romane neschimbate de la 1 martie 2019.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#furnizori optionali energie, #ANRE furnizori optionali energie , #Energie electrica