Ministrul Anton: Vom elimina contributia de 2% pentru producatorii de energie pe carbune

Marti, 26 Martie 2019, ora 14:30
2559 citiri
Ministrul Anton: Vom elimina contributia de 2% pentru producatorii de energie pe carbune
Foto: CC0 Creative Commons

Contributia de 2% pentru producatorii de energie pe baza de carbune va fi eliminata, in acest sens existand avizul Consiliului Concurentei, a declarat, marti, ministrul Energiei, Anton Anton, intr-o conferinta pe teme energetice.

" (Contributia de - n.r.) 2% se scoate pentru carbune, pretul gazelor ramane acelasi", a spus Anton, intrebat ce prevederi din sectorul energetic din OUG 114/2018 vor fi modificate.

El a adaugat ca exista un aviz al Consiliului Concurentei in acest sens.

"Avem aviz de la Consiliul Concurentei. Pe langa exceptia pe care am avut-o pana acum, adica producatorii de energie termica pentru populatie, am introdus si producatorii de energie electrica pe carbune", a mai spus Anton.

Producatorii de energie pe carbune sunt Complexul Energetic Oltenia si Complexul Energetic Hunedoara, ambele detinute de stat prin Ministerul Energiei.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat ca joi va fi aprobata in Guvern o ordonanta de urgenta pentru modificarea OUG 114/2018.

Anterior, in aceeasi conferinta, cei doi ministri s-au contrazis in ceea ce priveste modificarile care vor fi aduse la OUG 114.

Anton a fost intrebat de moderatorul conferintei, inainte de venirea lui Teodorovici, ce se va modifica pe partea de energie din OUG 114.

"Cred ca asta era intrebarea pentru Teodorovici. OUG incearca sa limiteze pentru doi ani o crestere nejustificata si neasteptata a preturilor la energia electrica si gaze, asta face OUG 114. Din acest punct de vedere nu ne asteptam sa facem nicio modificare, este scopul pentru care am facut ordonanta, cu bancile nu e problema mea", a spus Anton.

Intre timp, la conferinta a aparut si Teodorovici, care a fost intrebat acelasi lucru.

"Joi, in sedinta de Guvern, va fi un proiect de modificare a OUG 114. Pentru partea de energie, aseara am primit propuneri de modificare din partea Ministerului Energiei", a spus Teodorovici.

Jurnalistii i-au atras atentia lui Teodorovici ca, in lipsa sa, Anton a anuntat deja ca nu vor fi schimbari pe partea de energie, insa ministrul Finantelor i s-a adresat omologului de la Energie: "Va rog sa le spuneti ce mi-ati trimis aseara si daca ce mi-ati trimis are acordul partenerilor" si a intors microfonul spre Anton, care nu a dat niciun raspuns.

"Sa nu-l lasati sa plece pe domnul ministru Anton pana nu va explica", a insistat Teodorovici.

#2 la suta carbune, #OUG 114 contributie producatori carbune , #Stiri energie