Singurul explorator roman din National Geographic Society, Sergiu Jiduc, vine la GreenTech Film Festival

Luni, 05 Noiembrie 2018, ora 16:10
4834 citiri
Singurul explorator roman din National Geographic Society, Sergiu Jiduc, vine la GreenTech Film Festival
Photo credits Sergiu Jiduc: Jeremy Janeczko

Sergiu Jiduc, singurul explorator roman din comunitatea National Geographic, cercetator in stiintele pamantului si expert in strategiile de dezvoltare sustenabila, vine la GreenTech Film Festival, pe 13 noiembrie.

Tot aici va putea fi urmarita in exclusivitate, din sala de cinema, de la ora 19:00, si avanpremiera mondiala a celui de-al doilea sezon MARTE, o productie prezentata de National Geographic, din a carei distributie face parte si actrita romanca Anamaria Marinca.

Nu in ultimul rand, mizele si perspectivele economice ale criptomonedelor vor fi dezbatute in prezenta invitatei Joelle Toledano, profesor de economie la Universitatea Paris Dauphine, si a altor specialisti romani, in cadrul GreenTech Film Festival.

Sergiu Jiduc este originar din Transilvania, unde prin intermediul alpinismului a dezvoltat o simpatie pentru mediul natural si studierea acestuia. Pasiunea sa pentru geografie l-a motivat sa studieze Environmental Geoscience la Universitatea din Edinburgh, urmata de un Master in Stiinta in Environmental Technology la Imperial College din Londra. A primit granturi prestigioase pentru cercetare, primul sau grant National Geographic fiind acordat in 2012 pentru evaluarea schimbarilor peisagistice din Anzii Peruani.

Foto: Jeremy Janeczko

Cercetarea sa se concentreaza pe intelegerea dinamicii dintre sistemul climatic, siguranta resurselor de hrana si apa in zonele montane. In prezent, eforturile de cercetare ale lui Sergiu Jiduc acopera spectrul stiintelor naturale si sociale (o componenta importanta a cercetarii fiind intelegerea mecanismelor de declansare precum si comportamentul ghetarilor in crestere sau in stare de avans rapid din Himalaya-Karakoram).

Pe langa alpinism, Sergiu Jiduc este de asemenea, un comunicator stiintific care a lucrat la Festivalul International de Stiinte din Edinburgh si a tinut mai multe discursuri la evenimente precum TEDx Londra, Flood Expo Londra, Seminarele de Explorare ale Societatii Regale de Geografie din Londra, Societatea de Explorare a Universitatii din Oxford precum si altele.

In Romania, prezenta lui Sergiu Jiduc va putea fi remarcata in aceeasi zi in care la nivel mondial este urmarita avanpremiera celui de-al doilea sezon al documentarului MARTE, o productie National Geographic, in parteneriat cu producatorul Brian Grazer ("Apollo 13", "A Beautiful Mind") si regizorul Ron Howard ("The Da Vinci Code", "Solo: A Star Wars Story").

Avanpremiera serialului care da viata unui scenariu in care pamantenii devin primii locuitori ai planetei MARTE va putea fi vazuta in sala de cinema, pe 13 noiembrie, incepand cu ora 19:00.

Aflata la New York la un eveniment de lansare a noii serii, actrita romanca Anamaria Marinca, parte din distributia documentarului, a transmis un mesaj publicului din Romania.

"Viitorul umanitatii se va indrepta, in mod fundamental, intr-una una din urmatoarele doua directii: fie vom deveni o specie multiplanetara care va calatori in spatiu, fie vom ramane pe aceasta planeta pana la aparitia unui eveniment catastrofal ce ne va aduce extinctia. Pentru un viitor optimist, prima optiune trebuie sa fie valabila", afirma Elon Musk - MARTE, National Geographic.

Din programul festivalului, tot pe 13 noiembrie, face parte si dezbaterea "Cand tehnologia serveste economia. Criptomonede: mize si perspective" sustinuta de Joelle Toledano, profesor de economie la Universitatea Paris Dauphine, in prezenta altor specialisti romani in domeniul economiei. Evenimentul va avea loc in Atriumul Institutului Francez din Bucuresti, incepand cu ora 19:00.

Accesul la cele trei evenimente din ziua de 13 noiembrie este gratuit, in baza unei rezervari prealabile la contact@greentechfilmfestival.ro.

Festivalul include proiectii de film documentar care aduc in atentia spectatorilor imaginea omenirii de peste 25 de ani ("Oameni, Zei si Tehnologie"), cum functioneaza tehnologia online ("Viitorul creat de noi") si crearea de continut video ("YouTube, Vloggeri si Tu"), dar si ateliere de reciclare creativa si robotica, dedicate elevilor.

Programul complet este disponibil pe pe site-ul www.greentechfilmfestival.ro, iar biletele pot fi achizitionate de pe Eventbook.ro.

GreenTech Film Festival este un proiect initiat de Media Image Factory. Editia din 2018 este organizata impreuna cu Ambasada Frantei, Institutul Francez din Bucuresti, Institutul Francez din Cluj-Napoca, Every Can Counts Romania si Asociatia Alucro.

Cu sprijinul: Ambasada Frantei, Institutul Francez din Bucuresti, Every Can Counts Romania, Institutul Francez din Cluj-Napoca, Asociatia Alucro

Parteneri: National Geographic, Carturesti, Ecoteca, Liga Studentilor Electronisti, Ecotic, UniVRse, Undesigned

Parteneri media: TANANANA, Zile si Nopti, Ziare.com, Business24, Stiinta&Tehnica, GreenReport, The Institute, Movie News, PR Wave, Filme-Carti, Modernism

Partener monitorizare: Media Trust

Masina oficiala: Groupe Renault

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#GreenTech Film Festival, #Sergiu Jiduc National Geographic Society , #Premiere film