Cat a recuperat statul din prejudiciul provocat de Voiculescu. Raspunsul oficial de la ANAF

Vineri, 21 Iulie 2017, ora 14:30
1278 citiri

Statul a recuperat in total, pana acum, doar aproximativ 15% din prejudiciul de aproape 60 de milioane de euro stabilit de instanta in dosarul ICA, in care a fost eliberat marti Dan Voiculescu, informeaza ANAF la solicitarea Ziare.com.

"Mentionam ca pana la data prezentei, in dosarul nr. 25497/2012 a fost recuperata suma de 39.130.106 lei", se arata in raspunsul transmis vineri de Biroul de presa al ANAF redactiei Ziare.com.

Astfel, calculele arata ca din prejudiciul total stabilit de instanta la 266.171.892 lei (peste 58 de milioane de euro), s-a recuperat pana acum doar circa 14,7%.

Totodata, ANAF ne-a mai precizat urmatoarele:

"Prin sentinta penala nr. 701/26.09.2013, emisa in dosarul nr. 25497/2012 de catre tribunalul Bucuresti, Sectia a II-a Penala, definitiva prin decizia penala nr. 888/A/08.08.2014 a Curtii de Apel Bucuresti, s-a dispus confiscarea speciala a urmatoarelor bunuri imobile:

* imobilul teren intravilan in suprafata de 29.220,03 mp, situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei, nr. 1D;

* Imobilul teren intravilan in suprafata de 4457 mp situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei, nr. 1B lot ;

* imobilul teren intravilan in suprafata de 3000 mp situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei, nr. 1B lot 2;

* imobilul situat in soseaua Bucuresti - Ploiesti, nr. 25 - 27, sector 1, Bucuresti, compus din teren in suprafata de 4184,41 mp si constructia in suprafata 3140 mp edificata pe acesta cu suprafata construita la sol de 1986,25 mp".

Dupa eliberarea lui Dan Voiculescu, Ziare.com a solicitat ANAF sa ofere urmatoarele informatii, in baza Legii 544/2001:

Cat si sub ce forma a recuperat statul roman din prejudiciul stabilit in dosarul ICA?Cat s-a recuperat de la Dan Voiculescu personal si cat de la ceilalti inculpati?ANAF a fost solicitata sa prezinte aceasta situatie la termenele de judecata a cererii de liberare conditionata, fie de judecatori, fie de DNA?

Din pacate, nu ni s-au oferit raspunsurile cerute si nici alte detalii suplimentare.

In schimb, la intrebarile "In cat timp estimati recuperarea integrala a prejudiciului? Care sunt principalele piedici?", raspunsul oferit a fost urmatorul: "Procedura de executare silita se efectueaza integral, pana la recuperarea in totalitate a sumelor stabilite de instantele judecatoresti".

Dan Voiculescu iese din inchisoare: Tribunalul Bucuresti a acceptat liberarea conditionataDan Voiculescu a scapat de inchisoare. Spune ca a facut "preinfarct la intesti ...citeste mai departe despre "Cat a recuperat statul din prejudiciul provocat de Voiculescu. Raspunsul oficial de la ANAF" pe Ziare.com

Palm Residence Olteniței - apartamente premium la intrarea în Popești Leordeni la cele mai bune preţuri
Palm Residence Olteniței - apartamente premium la intrarea în Popești Leordeni la cele mai bune preţuri
La doar câteva sute de metri de granița (invizibilă) dintre București (sector 4) și Ilfov (Popești-Leordeni), pe Șoseaua Oltenitei - DN4, se ridică un ansamblu rezidențial ce va schimba...
Aspirator sau mop cu abur? Care dintre ele este mai bun în funcție de utilizarea sa?
Aspirator sau mop cu abur? Care dintre ele este mai bun în funcție de utilizarea sa?
Dacă vă gândiți să cumpărați un aspirator sau un mop cu abur, dar nu sunteți siguri pe care să îl alegeți, ați ajuns la locul potrivit. Vă vom oferi informațiile pe care trebuie să...
#Dan Voiculescu recuperare prejudiciu ANAF , #Stiri Finantare