MFP: Patru banci finantatoare s-au inscris pana vineri in Programul guvernamental "Investeste in Tine"

Marti, 19 Martie 2019, ora 21:30
925 citiri
MFP: Patru banci finantatoare s-au inscris pana vineri in Programul guvernamental "Investeste in Tine"
Foto: Arhiva Ziare.com

Patru banci s-au inscris in Programul guvernamental "Investeste in Tine", dar numai doua au solicitat alocare de plafon pentru acest an - CEC Bank si Banca Transilvania, a mentionat Ministerul Finantelor Publice (MFP).

"Referitor la bancile implicate in Programul guvernamental 'Investeste in Tine', va comunicam ca pana la data prezentei (vineri 15 martie - n.red.) in cadrul programului s-au inscris patru finantatori, dintre care CEC Bank si Banca Transilvania au solicitat alocare de plafon, in timp ce B.C.R. si Raiffeisen Bank si-au exprimat intentia de inscriere in viitor ca banci partenere. Mentionam ca in anul 2018 toate garantiile au fost acordate prin intermediul CEC Bank. (...) Mentionam ca, la momentul la care Ministerul Finantelor Publice va primi solicitari de inscriere in Program si din partea altor potentiali finantatori in afara celor deja inscrisi, acestea vor fi analizate si aprobate conform legislatiei legale in vigoare", au mentionat reprezentantii MFP.

Din plafonul de garantii aprobat pentru acest program guvernamental anul trecut in valoare de 600 de milioane lei, pana la 31 decembrie 2018, au fost acordate un numar de 1.049 de garantii, in valoare totala de 29,14 milioane de lei, pentru o valoare a finantarilor de 36,42 milioane de lei, "diferenta de 570,86 milioane lei din plafon nefiind utilizata datorita perioadei scurte de functionare a Programului in anul 2018, respectiv octombrie-decembrie 2018", au subliniat reprezentantii Finantelor.

"In ceea ce priveste estimarile de garantii care vor fi acordate in anul 2019, va informam ca (...) plafonul total al garantiilor de stat care pot fi emise in anul 2019 este de 1.000 milioane lei", au subliniat reprezentantii Finantelor.

Prin acest program pot solicita credite tinerii de 16-26 de ani care sunt elevi sau studenti sau care efectueaza cursuri de specializare autorizate de catre Ministerul Educatiei Nationale si de catre Ministerul Muncii, precum si cei de 26-55 de ani care sunt cuprinsi in sistemul de invatamant sau care efectueaza cursuri de reconversie si/sau specializare profesionala autorizate de catre Ministerul Educatiei Nationale si de catre Ministerul Muncii.

Creditele pot fi de maximum 40.000 de lei pentru tineri si de cel mult 35.000 de lei pentru persoanele mature, iar programul consta in garantarea, in numele si contul statului, a creditului.

Garantia, emisa de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Fondului Rom ...citeste mai departe despre "MFP: Patru banci finantatoare s-au inscris pana vineri in Programul guvernamental "Investeste in Tine"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#banci finantatoare program Investeste tine, #program guvernamental Investeste tine , #Stiri Finantare