Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Finantare > Stiri Finantare
A   A   A

Presedintele Bancii centrale a SUA spune ca moneda virtuala a Facebook starneste ingrijorari serioase

Presedintele Bancii centrale a SUA spune ca moneda virtuala a Facebook starneste ingrijorari serioase
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons
Presedintele Bancii centrale a SUA (Fed) Jerome Powell a apreciat miercuri ca proiectul de criptomoneda al retelei sociale Facebook ridica "multe ingrijorari serioase cu privire la viata privata, spalarea banilor, protectia consumatorilor si securitatea financiara", informeaza AFP.
Reteaua sociala Facebook a anuntat recent ca intentioneaza sa introduca o noua criptomoneda, denumita Libra, in cadrul strategiei sale de a se extinde pe segmentul platilor digitale. Facebook sustine ca Libra va fi sustinuta de active reale, precum depozite bancare si obligatiuni guvernamentale, in ideea de a fi mai stabila decat alte criptomonede precum bitcoin.

Cu prilejul unei audieri intr-o comisie a Congresului, Powell a spus ca Libra ar putea fi utilizata pentru spalarea banilor si finantarea terorismului si de de asemenea ar putea pune in pericol stabilitatea financiara avand in vedere faptul ca numarul mare de utilizatori ai Facebook ar duce la o adoptare larga a criptomonedei Libra.

"Procesul de examinare a acestor ingrijorari ar trebui sa fie unul rabdator si minutios", a spus Powell, adaugand ca Fed isi coordoneaza actiunile impreuna cu alte organisme de reglementare, precum Departamentul Trezoreriei, si alte banci centrale din strainatate. Proiectul Libra "nu poate avansa" inainte ca semnele de intrebare cu privire la riscurile de spalare a banilor sa fie examinate cu atentie, a subliniat Jerome Powell.

Anterior, guvernatorii bancilor centrale din Marea Britanie, Franta si Germania au avertizat Facebook ca trebuie sa se astepte la o multime de intrebari din partea autoritatilor de reglementare cu privire la Libra.

Pana acum, marile banci centrale s-au abtinut sa reglementeze monedele digitale, deoarece au esuat anul trecut sa ajunga la un acord cu privire la modul in care ar trebui facut acest lucru si dupa ce au concluzionat ca monedele digitale sunt prea mici pentru a pune in pericol sistemul financiar.

Insa anuntul Facebook, cea mai mare retea sociala din lume, privind lansarea Libra a readus in atentia autoritatilor subiectul criptomonedelor, atentia fiind indreptata acum spre asa-numitele monede stabile, care sunt sustinute de active reale. ...citeste mai departe despre "Presedintele Bancii centrale a SUA spune ca moneda virtuala a Facebook starneste ingrijorari serioase" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 10 Iulie 2019, ora 19:59

 Articol citit de 461 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor