Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
A   A   A

ROBOR va ramane in urmatoarele trei luni in zona in care se afla acum, estimeaza Eximbank

ROBOR va ramane in urmatoarele trei luni in zona in care se afla acum, estimeaza Eximbank
Foto: Arhiva Ziare.com
ROBOR va ramane in urmatoarele trei luni in zona in care se afla acum, dar va avea loc o scadere spre ianuarie, insa nu la nivelul de dinainte, a declarat joi Dorin Badea, director executiv Trezorerie si Piete de Capital la Eximbank.
"Doua evenimente recente ne vor marca urmatoarele luni, finalul de an. S-a intamplat o scurgere a lichiditatii excesive din piata, iar acum este un deficit de lichiditate pe care il vom afla in mod concret la finalul lunii. Banii pot iesi fie catre Trezoreria Statului, prin taxe sau rambursari de obligatiuni, fie catre Banca Centrala prin operatiuni pe piata valutara.

Aici au aparut diverse zvonuri si informatii, inclusiv in presa, am vazut cursul foarte stabil din punct de vedere al miscarilor in sus. Deci, avem un deficit de lichiditate, o schimbare de mediu, si o crestere a dobanzii la facilitatea de depozit, respectiv o ingustare a canalului de dobanzi prin decizia de politica monetara.
Aceste doua lucruri, impreuna, duc la modificarea ratei ROBOR in apropierea ratei de politica monetara", a spus Badea, adaugand ca se asteapta ca ROBOR sa ramana in urmatoarele 3 luni in zona in care se afla acum, sa scada spre ianuarie, dar nu la nivelul de dinainte.

Joi, indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile la majoritatea creditelor in lei, a crescut pana la nivelul de 1,82%, cel mai mare din noiembrie 2014 pana in prezent.

Citeste mai departe despre "ROBOR va ramane in urmatoarele trei luni in zona in care se afla acum, estimeaza Eximbank" pe Ziare.com.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 12 Octombrie 2017, ora 14:27

 Articol citit de 662 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil / Web
Contact  |  Ajutor
Termeni si conditii  |  Cookie
 
^
A   A   A
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor