Polul de competitivitate CREVIS - unul dintre principalele proiecte de cercetare si dezvoltare din regiune.

Luni, 20 Iulie 2015, ora 13:35
19874 citiri
Polul de competitivitate CREVIS - unul dintre principalele proiecte de cercetare si dezvoltare din regiune.

Polul de competitivitate CREVIS reprezinta o colectie ambitioasa de proiecte ce urmareste crearea primului centru de excelenta din Europa dedicat monitorizarii si testarii prin intermediul realitatii augmentate si a realitatii virtuale a infrastructurilor critice.

Elaborarea, monitorizarea, controlul si securitatea infrastructurilor critice reprezinta la ora actuala o provocare majora generata de dimensiunea si complexitatea acestui domeniu. In cadrul Polului de competitivitate CREVIS se urmareste cresterea productivitatii economice in domeniul infrastructurilor critice. E vizata de asemenea si gestionarea eficienta a tuturor provocarilor generate de interactiunile multiple dintre acest sector si domeniile conexe.

In toamna anului 2014 au fost demarate lucrarile pentru constructia centrului de cercetare-dezvoltare pentru realitatea virtuala aplicata infrastructurilor critice. Cladirea urmeaza sa sprijine atingerea obiectivului principal al proiectului de investitii, de crestere a productivitatii economice in sectorul infrastructurilor critice si al serviciilor adiacente si reprezinta o premiera pentru Romania. Centrul modern ce va fi inaugurat in aceasta toamna, va include atat spatii dedicate cercetarii-dezvoltarii de solutii inovative, cat si spatii dedicate organizarii de evenimente.

Centrul functional de cercetare-dezvoltare va gazdui companii ce vor folosi tehnici inovative de realitate virtuala si augmentata, impreuna cu tehnici de monitorizare pentru asigurarea securitatii obiectivelor izolate din infrastructurile critice din Romania, a mentenantei acestora si a instruirii personalului destinat deservirii operationale si interventiei asupra acestor obiective.

In cadrul Polului CREVIS sunt in curs de dezvoltare 4 proiecte de cercetare derulate de operatori economici diferiti, un set de sisteme informatice pentru furnizarea de servicii in domeniul infrastructurilor critice de asigurare a securitatii prin monitorizare, de asigurare a mentenantei si a instruirii in vederea operarii.

Solutiile informatice dezvoltate in cadrul proiectului vor contribui la evaluarea periodica si reducerea vulnerabilitatii elementelor infrastructurii critice, precum si la implementarea de masuri eficiente de protectie. In cadrul acestor proiecte se vor implementa pe viitor functionalitati si servicii de valoare adaugata care folosesc cubul pentru realitate virtuala cu imersie.

In cadrul celor patru proiecte de cercetare din cadrul polului s-au finalizat activitatile de cercetare si stabilire a specificatiilor tehnice si se deruleaza etapa de dezvoltare a prototipurilor. Pana la finalul anului 2015 este programata faza de experimentare care se va desfasura prin utilizarea cubului pentru realitate virtuala cu imersie.

Despre Polul de Competitivitate CREVIS

CREVIS are ca obiectiv cresterea productivitatii economice, in sectorul infrastructurilor critice si al serviciilor adiacente acestora, prin realizarea unui centru de cercetare-dezvoltare. In cadrul acestui centru vor fi folosite tehnici inovative de realitate virtuala si augmentata, impreuna cu tehnici de monitorizare pentru asigurarea obiectivelor izolate din infrastructurile critice din Romania, a mentenantei acestora si a instruirii personalului destinat deservirii operationale si interventiei asupra acestor obiective.

Mai multe informatii sunt disponibile la: www.crevis.ro,

https://plus.google.com/+CrevisRo/posts,

https://www.facebook.com/pages/Pol-Crevis/467771630054343?ref=hl

Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
#Polul de competitivitate CREVIS, #proiect cercetare realitate augmentata , #Proiecte fonduri europene