Romania poate avea crestere sustenabila - Jeffrey Franks

Sambata, 30 Iulie 2011, ora 15:38
7066 citiri
Romania poate avea crestere sustenabila - Jeffrey Franks

Reprezentantul FMI, Jeffrey Franks, s-a aratat optimist in cadrul intalnirii de sambata, cu premierul Emil Boc, la Palatul Victoria. in ceea ce priveste perspectivele economiei romanesti, care, in opinia sa, ar putea inregistra "o crestere in 2012", potrivit Newsin. 

"Cu reformele impinse mai departe si imbunatatirea absorbtiei fondurilor comunitare, daca veti continua cu planuri solide de investitii, credem ca va exista o crestere economica pozitiva in 2012 si chiar se va accelera (...)

Daca ne uitam la situatia economiei romanesti acum, sunteti intr-o pozitie mult mai buna decat acum trei ani atat din punctul de vedere al cresterii economice, cat si din cel al depasirii unor viitoare dificultati care ar putea aparea.

Nu numai ca sunteti intr-o postura de crestere, puteti avea crestere sustenabila fara a dezechilibra economia", a spus Franks. Inca de la inceputul discutiilor, prim-ministrul roman a dat asigurari ca guvernul sau are in continuare ca tinta stimularea cresterii economice prin intermediul investitiilor.

"In ceea ce priveste prioritatile Guvernului, vreau sa spun ca investitiile si locurile de munca sunt prioritatile in acest moment.

Conform datelor preliminare, sunt sanse mari sa avem trei trimestre de crestere economica si, in acest context, ne pregatim pentru rectificarea bugetara din august pentru a acorda bani pentru investitii cu scopul de a sustine al treilea trimestru cu bani in vederea investitiilor", a declarat Boc.

Totodata, seful Executivului de la Bucuresti a subliniat ca imbunatatirea nivelului de trai trebuie sa fie doar rezultatul cresterii economice.

"Pentru a atinge aceasta tinta, suntem hotarati sa fim prudenti si fara populism. Cresterea economica ar trebui sa faca simtita imbunatatirea vietii oamenilor in 2012", a mai spus Emil Boc.

Din partea Bancii Mondiale, Istvan Szekely a atentionat guvernul de la Bucuresti ca Romania trebuie sa fie credibila pe pietele financiare internationale, atata vreme cat deficitul bugetar trebuie finantat de pe aceste piete.

"Va trebui sa finantati totul de pe piata, asa ca de acum trebuie sa fiti atragatori pentru piete si acest lucru este foarte important", a spus Szekely aratand ca dobandirea credibilitatii pe pietele financiare este un lucru dificil de mentinut in contextul economic international.

Pe de alta parte, Szekely s-a declarat multumit de masurile luate de Romania si de efectele lor. "Daca ne raportam la alte tari, dumneavoastra va descurcati foarte bine, iar acesta este un semn clar ca politicile au fost bune", a conchis Szekely.

Premierul Emil Boc s-a intalnit, sambata, la Palatul Victoria cu delegatia comuna in Romania a Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene pentru o discutie legata de stadiul realizarii acordului cu FMI Intalnirea de la Palatul Victoria a urmat unei noi runde de discutii a delegatiei FMI la Ministerul de Finante, desfasurate sambata dimineata. 

Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#crestere economica, #emil boc, #fmi, #jeffrey franks , #Francize in Romania