Faimoasa lucrare "Girl With Balloon" a lui Banksy s-a autodistrus, dupa ce a fost adjudecata cu 1,04 milioane de lire sterline

Sambata, 06 Octombrie 2018, ora 19:41
1041 citiri
Faimoasa lucrare "Girl With Balloon" a lui Banksy s-a autodistrus, dupa ce a fost adjudecata cu 1,04 milioane de lire sterline
Foto: sotheby

"Girl With Balloon", faimoasa lucrare semnata Banksy, a fost licitata, vineri seara, la Sotheby's din Londra si, imediat dupa adjudecarea contra sumei de 1,04 milioane de lire sterline, s-a autodistrus.

Panza a trecut printr-o masina de tocat hartie instalata la baza de jos a ramei, imediat ce licitatia s-a incheiat, spre surprinderea tuturor celor prezenti, scrie The Guardian.

Cu explicatia "se duce, se duce, s-a dus", aluzie la cuvintele folosite de cel care a condus licitatia, Banksy - a carui identitate nu a fost confirmata pana in prezent - a publicat pe contul sau de Instagram o imagine surprinsa in sala.

Pretul de 1,04 milioane de lire sterline (1,18 milioane de euro) este un record pentru autor si a reprezentat de trei ori suma la care fusese estimata lucrarea.

Dupa ce licitatia s-a incheiat, a fost auzita o alarma din interiorul tabloului si panza a inceput sa coboare.

"Se pare ca am sfarsit prin a fi banksydizati", a recunoscut Alex Branczik, directorul departamentului de arta contemporana de la Sotheby's.

Casa de licitatii analizeaza acum ce masuri sa ia dupa incident.

Lucrarea licitata noaptea trecuta a fost realizata in 2006, aparand mai intai pe un perete din Londra sub forma de graffiti, si reprezinta cea mai cunoscuta imagine a lui Banksy. In 2017, ea a fost aleasa de britanici drept opera de arta favorita.

Originar din Bristol, Banksy - despre care se spune ca ar fi Robert Del Naja, membru al grupului Massive Attack - a devenit cunoscut pentru graffitiurile amplasate in diverse orase ale lumii. ...citeste mai departe despre "Faimoasa lucrare "Girl With Balloon" a lui Banksy s-a autodistrus, dupa ce a fost adjudecata cu 1,04 milioane de lire sterline" pe Ziare.com

#Fata cu balon autodistrusa, #opera Banksy autodistrusa , #Stiri Funny