Israelul nu renunta dupa ce prima nava spatiala israeliana trimisa pe Luna a ratat aselenizarea

Luni, 15 Aprilie 2019, ora 21:59
1263 citiri
Israelul nu renunta dupa ce prima nava spatiala israeliana trimisa pe Luna a ratat aselenizarea
Foto: Arhiva Pixabay

Misiunea israeliana care esuat saptamana trecuta in incercarea de a ajunge pe Luna cu modulul spatial Beresheet isi va relua activitatea pentru a construi un alt modul, care sa ajunga pe suprafata satelitului natural al Pamantului.

Omul de afaceri miliardar Morris Khan, presedintele SpaceIl, o companie privata care a finantat primul proiect pe Luna in colaborare cu societatea aerospatiala Israeli Aerospace Industries (IAI), a anuntat intr-un videoclip ca va cauta noi finantatori pentru a construi un nou modul spatial, numit Beresheet 2, care va incerca sa ajunga pe Luna, relateaza luni EFE.

Prima tentativa a Israelului de a trimite un modul spatial pe Luna a esuat joi in momentul in care sonda Beresheet, dezvoltata de o companie privata, a suferit o pana de motor si s-a prabusit in timpul operatiunii de aselenizare

"Nu am reusit sa ajungem, dar am incercat din greu", declarase vineri omul de afaceri si filantropul Morris Kahn, care a finantat semnificativ dezvoltarea proiectului, intr-un clip difuzat de la centrul de control al misiunii, din apropiere de Tel Aviv.

Denumita Beresheet ("Geneza", in ebraica), sonda, care semana cu un urias paianjen cu cinci picioare si cantareste 585 de kilograme, era un motiv de mandrie al Israelului, care spera sa poata ajunge din urma SUA, Rusia si China si sa devina al patrulea stat care trimite un modul pe Luna, satelitul natural aflat la o distanta de 384.000 km de Terra.

Chiar inainte de tentativa de aselenizare, premierul israelian Benjamin Netanyahu informase ca are in vedere lansarea unui program spatial national. ...citeste mai departe despre "Israelul nu renunta dupa ce prima nava spatiala israeliana trimisa pe Luna a ratat aselenizarea" pe Ziare.com

#Israel misiune Luna , #Stiri Funny