Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Gazprom > stiri Gazprom
A   A   A

Gazprom isi face divizie speciala de exporturi, care va prelua si afacerile din Germania. Rusii au controlat 35% din piata Europei in 2017

Gazprom isi face divizie speciala de exporturi, care va prelua si afacerile din Germania. Rusii au controlat 35% din piata Europei in 2017
Foto: Arhiva Business24
Grupul energetic rus Gazprom a anuntat ca isi va reorganiza exporturile si va infiinta in acest sens o divizie integrata de distributie internationala.
Gazprom, companie controlata de statul rus, a precizat ca acest proces de reorganizare se va derula in etape pe parcusul urmatorilor doi ani, informeaza Reuters.

In prima etapa, vor fi fuzionate si eficientizate activele si operatiunile companiei Gazprom Germania, care se ocupa de o mare parte din exporturile grupului. Ulterior, intr-o a doua etapa, Gazprom Germania va fuziona cu Gazprom Export.
Anul trecut, exporturile de gaze ale Gazprom au crescut cu 8%, pana la un record istoric de 194 miliarde metri cubi, ceea ce i-a conferit concernului rus o cota record de 35% pe piata din Europa.

Grupul rus aprovizioneaza Europa cu gaze naturale prin trei rute principale: conductele din Ucraina, ruta Yamal-Europe, via Belarus si Polonia, precum si gazoductul Nord Stream, care face legatura intre Rusia si Germania, via Marea Baltica.

Companiile romanesti nu au contracte de import incheiate direct cu Gazprom, ci cu doua firme intermediare: Imex Oil, o subsidiara a grupului rus Conef, si WIEE, un joint-venture intre Gazprom si nemtii de la Wintershall.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Marti, 13 Februarie 2018, ora 17:37

 Articol citit de 1288 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor