Julian Assange acuza Google de colaborare cu serviciile secrete americane

Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 15:22
1661 citiri
Julian Assange acuza Google de colaborare cu serviciile secrete americane
Foto: Variety

Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, a acuzat Google ca a oferit acces la e-mail-urile utilizatorilor sai angajatilor Agentiei Nationale de Securitate (NSA) si ai Biroului Federal de Investigatii (FBI), potrivit unei noi carti a jurnalistului australian, citata de cotidianul spaniol Publico, relateaza joi agentia RIA Novosti.

''Potrivit lui Assange, Google i-a autorizat pe angajatii NSA si FBI sa aiba acces la corespondenta electronica a clientilor sai'', scrie cotidianul spaniol.

Assange crede ca activitatea are loc in contul Departamentului de Stat al SUA. Fondatorul WikiLeaks a ajuns la aceasta concluzie dupa ce-a examinat activitatile presedintelui executiv al Google, Erick Schmidt, si ale directorului think-tank-ului Google Ideas, Jared Cohen.

In iunie 2011, jurnalistul australian a discutat personal cu cei doi responsabili. In cartea sa, Erick Schmidt este prezentat nu numai ca ''un geniu tehnic'', ci si ca ''fondator si presedinte'' al unui centru de cercetari care intreprinde studii pentru Washington.

La randul sau, Jared Cohen ar fi calatorit in lume pentru ''a promova interesele politice si militare americane'', scrie Assange.

#Julian Assange Google, #Assange Google NSA, #acuzatii Assange Google , #stiri Google