Dancila spune ca toate pensiile vor fi platite pana pe 15 septembrie: Chiar daca Iohannis vrea sa sacrifice si sa blocheze Romania

Luni, 09 Septembrie 2019, ora 16:40
848 citiri
Dancila spune ca toate pensiile vor fi platite pana pe 15 septembrie: Chiar daca Iohannis vrea sa sacrifice si sa blocheze Romania
Foto: Arhiva Facebook/ Viroica Dancila

Premierul Viorica Dancila a declarat luni, la inceputul sedintei de guvern, ca toti pensionarii isi vor primi pensiile, majorate cu 15%, pana pe data de 15 septembrie.

"In debutul sedintei vreau sa subliniez un lucru esential: ca premier, voi face tot ce imi sta in putinta si in atributii pentru a asigura buna functionare a institutiilor statului si a tarii. Vreau sa fie foarte clar: am aceasta situatie sub control si niciun roman nu trebuie sa isi faca griji.

Pensionarii au inceput sa primeasca deja pensiile pentru luna septembrie, majorate cu 15%, asa cum ne-am angajat. Toate pensiile vor fi platite pana pe 15 septembrie. Asadar, pensionarii isi primesc drepturile chiar daca presedintele vrea sa sacrifice si sa blocheze Romania", a declarat Viorica Dancila la inceputul sedintei Executivului, de luni.

Premierul a precizat ca presedintele Klaus Iohannis face abuz de putere in contextul in care a refuzat propunerile de interimari facute de Dancila pentru ministerele lasate libere de fostii parteneri de coalitie de la ALDE.

"Insa aceasta situatie creata de presedintele Klaus Iohannis, care prin refuzul de a numi ministrii interimari ignora reguli, legi si decizii ale Curtii Constitutionale (CCR) poate produce consecinte grave pentru cetatenii tarii si pentru relatiile Romaniei cu partenerii externi.

Refuzul este un abuz constituional si de putere pe care dl Iohannis isi permite sa il faca la adapostul imunitatii absolute pe care o are in fata legii. CCR a stabilit deja ca presedintele in functie nu are niciun drept sa refuze aleatoriu numirile ministrilor interimari. Acestia trebuie numiti pentru a fi asigurata buna functionare a guvernului pana Parlamentul se pronunta asupra remanierii. Nu ne temem si luam in calcul restructurarea prin Parlament", a adaugat prim-ministrul.

Precizarile premierului Dancila vin in contextul in care, joia trecuta, presedintele Iohannis a spus ca jocurile de putere ale social-democratilor sunt cele care au declansat criza guvernamentala si a avertizat ca, lasata sa continue, ea poate duce chiar la intarzieri in plata pensiilor si salariilor.

Iata aici detalii - Iohannis spune ca PSD blocheaza Guvernul: Pot fi inclusiv intarzieri in plata pensiilor si salariilor

Tot joi, seful statului a anuntat ca respinge "categoric" propunerile de interimari facute de premierul Viorica Dancila.

Seful statului a spus ca vina pentru situatie apartine exclusiv lui Dancila si celor de la PSD si ca sa accepte propunerile ...citeste mai departe despre "Dancila spune ca toate pensiile vor fi platite pana pe 15 septembrie: Chiar daca Iohannis vrea sa sacrifice si sa blocheze Romania" pe Ziare.com

#Viorica Dancila atac Iohannis, #Viorica Dancila pensii Iohannis , #Stiri Guvern