Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Guvern > Guvernul Romaniei
A   A   A

Romania va achizitiona interceptoare suplimentare pentru sistemul Patriot

Romania va achizitiona interceptoare suplimentare pentru sistemul Patriot
Foto: Sistemul Patriot/Raytheon
Guvernul Romaniei a semnat un acord cu armata americana pentru elemente suplimentare destinate sistemului Patriot.
Achizitia include o cantitate nespecificata de interceptoare GEM-T produse de Raytheon [NYSE: RTN], care vor fi folosite pentru sistemul de aparare antiaeriana Patriot®, se arata intr-un comunicat al companiei, remis Business24.

Achizitia este derulata prin programul Foreign Military Sales, derulat de Departamentul Apararii al SUA.

Patriot este un sistem defensiv ce sta la baza apararii antiaeriene a Europei si a NATO impotriva rachetelor balistice si de croaziera, a aeronavelor de lupta si a vehiculelor aeriene autonome.

"Racheta interceptoare GEM-T va asigura Romaniei un nivel de aparare de neegalat impotriva unei game extinse de amenintari avansate, aflate in arsenalul unor puteri agresive si ostile", a spus Mike Ellison, Country Manager pentru Romania in cadrul Raytheon.

Alaturi de Romania, alte 15 state se bazeaza pe sisteme Patriot pentru a-si proteja cetatenii si fortele armate, incluzand aici SUA si sase tari europene: Germania, Grecia, Olanda, Spania, Polonia si Suedia.
Toate unitatile de tragere ale Romaniei vor fi noi. Desi are acelasi nume si un aspect exterior asemanator cu sistemul Patriot care a aparat tarile NATO in perioada Razboiului Rece, sistemul a fost modernizat in intregime.

"Rachetele pe care le vom produce pentru Romania vor avea componente din nitrura de galiu, o tehnologie de ultima ora care prelungeste durata de viata a sistemului si il va face mult mai fiabil", a spus Michelle DeMaio, directorul programului Patriot Romania din cadrul Raytheon.

Acordul dintre Romania si armata americana deschide drumul negocierilor contractuale pe care guvernul american le va avea cu Raytheon.

Despre Raytheon

Cu vanzari de 27 miliarde de dolari in 2018 si 67.000 de angajati, compania Raytheon este un lider in domeniul tehnologiei si al inovatiei, specializat in solutii de aparare, guvernare civila si securitate informatica.

Cu o istorie de 97 de ani de inovatie, Raytheon furnizeaza echipamente electronice de ultima generatie, solutii de integrare a sistemelor, produse si servicii C5I®, precum si servicii de detectare, maximizare a efectelor si asistenta in misiune pentru clienti din peste 80 de tari. Raytheon are sediul in Waltham, Massachusetts.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 15 Martie 2019, ora 18:36

 Articol citit de 4872 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor