Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Guvern > Stiri Guvern
A   A   A

Teodorovici: Luna aceasta facem o noua rectificare. Presedintia nu a mai cerut bani

Teodorovici: Luna aceasta facem o noua rectificare. Presedintia nu a mai cerut bani
Foto: Arhiva Ziare.com
O noua rectificare bugetara va avea loc in cel mult doua saptamani, a anuntat joi ministrul de Finante, Eugen Teodorovici. El a precizat ca Administratia Prezidentiala nu a cerut mai multi bani, ceea ce inseamna ca ce s-a facut la prima rectificare a fost corect.
"In noiembrie facem o noua rectificare, asa prevede legea. Intr-o saptamana, cel mult doua, va fi aprobata. S-au purtat discutiile luni, marti si miercuri s-au purtat discutii, vedem forma finala in urmatoarele zile. Administratia Prezidentiala nu a cerut niciun leu, ceea ce inseamna ca ce s-a facut la prima rectificare a fost corect", a declarat Teodorovici.

Intrebat daca serviciile secrete au cerut bani in plus, ministrul de Finante a sustinut ca nu are informatii despre astfel de solicitari.

"Nici serviciile nu cred ca au cerut, nu am acum toate datele, dar nu cred ca au cerut", a subliniat Teodorovici.

In luna august, la precedenta rectificare bugetara, presedintele Klaus Iohannis a spus ca aceasta nu are nicio legatura cu necesitatea consolidarii bugetului national, ci este un instrument de sanctionare a institutiilor nesubordonate PSD.

Guvernul face sabotaj bugetar, a sustinut, in urma cu trei luni, Madalina Dobrovolschi, purtatorul de cuvant al sefului statului, intr-o declaratie de presa de la Palatul Cotroceni.
Aceasta a vorbit despre taierea bugetului Administratiei Prezidentiale, pe care a calificat-o drept o incalcare grosolana si o incercare de a bloca activitatea unei institutii fundamentale, cu consecinte grave.

"Rectificarea bugetara nu are nicio legatura cu necesitatea consolidarii bugetului national si este un instrument de sanctionare bugetara a adversarilor politici si institutiilor nesubordonare PSD.

In privinta Administratiei Prezidentiale, presedintele Romaniei considera ca rectificarea bugetara anuntata reprezinta o incalcare grosolana si o incercare de a bloca prin constrangeri bugetare activitatea unei instituii fundamentale", a declarat Madalina Dobrovolschi.

Ulterior, in luna septembrie, Iohannis a suspendat sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) fara sa emita avizul necesar pentru rectificarea bugetara si a cerut Guvernului sa vina cu un nou proiect.

Executivul insa a adoptat, prin ordonanta de urgenta, proiectul de rectificare bugetara fara avizul CSAT, aviz de altfel obligatoriu.

Citeste si:
Serviciile raman cu fondurile diminuate dupa rectificare. Cine a primit bani in plus si de unde s-a taiatIohannis si-a trimis cons ...citeste mai departe despre "Teodorovici: Luna aceasta facem o noua rectificare. Presedintia nu a mai cerut bani" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 16:28

 Articol citit de 505 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor