Ultimul presedinte al Romaniei europene. Si Klaus tace...

Luni, 25 Septembrie 2017, ora 06:28
1473 citiri
Ultimul presedinte al Romaniei europene. Si Klaus tace...

Pana la un punct eu inteleg strategia lui Klaus Iohannis. Este un politician pragmatic care vrea si cel de-al doilea mandat, obiectiv pentru care are tot interesul ca PSD sa faca toate greselile ca sa se erodeze cat mai mult. Inteleg si faptul ca dupa prabusirea lui Traian Basescu, nu isi doreste sa intre in conturul fostului presedinte.

Dar cand prin aceasta strategie presedintele Iohannis isi goleste, practic, de continut propriul mandat, ea nu serveste decat unui scop personal, egoist si nu mai este de inteles. In plus, devine una catastrofala chiar pentru domnia sa.

De luni de zile, dl Iohannis tace, cu exceptia unor declaratii minimale, importante mai mult prin dovada ca presedintele e viu decat prin fondul lor.

Sa nu vada presedintele cum institutiile statului sunt capturate una dupa alta? CCR, Inspectia judiciara sunt deja arme din arsenalul de lupta antijustitie al PSD, cu ajutorul carora pe de-o parte este demolata legislatia anticoruptie, pe de alta parte sunt lovite in plin institutiile si persoanele care sustin justitia.

Sa nu vada presedintele cum in timp ce presa independenta este haituita cu acuzatii total nedovedite, dar care prin repetare isterica decredibilizeaza, presa controlata de condamnati si inculpati ataca cu ajutorul altor penali si inculpati institutii esentiale ale statului?

Sa nu stie presedintele ca din inhibitie in fata asaltului mediatic salbatic sau din alte interese, SRI a incetat de facto orice colaborare cu DNA, sub pretextul deciziei CCR privind supravegherea tehnica? Asta desi CCR a interzis doar participarea SRI la supravegherea tehnica din dosarele penale, dar nu a interzis sub nicio forma ca SRI sa furnizeze informatii catre DNA.

Si totusi, SRI este complet demoblizat in zona anticoruptiei. L-ati mai auzit pe dl Hellvig pronuntand cuvantul anticoruptie? A fost marea tacere asurzitoare din discursul de la bilantul pe anul trecut al SRI.

Chiar asa, marii barbati care trebuie sa ne apere de teroristi tremura in izmene de frica unor penali si ale slugilor lor din aparatul de propaganda?

Sa nu inteleaga presedintele ca Laura Codruta Kovesi a ramas sa mai apere singura exact asteptarile pentru care domnia sa a fost ales in 2014 de o majoritate exasperata de coruptie si ticalosie, asteptarile pentru care strada a maturat Guvernul Ponta si a aprins luminitele in iarna?

Dna Kovesi apara cu o tenacitate pe care uneori, omeneste, nici macar nu o mai inteleg pentru ca e aproape sinucigasa, nu atat pro ...citeste mai departe despre "Ultimul presedinte al Romaniei europene. Si Klaus tace..." pe Ziare.com

#Klaus Iohannis Liviu Dragnea, #Klaus Iohannis Laura Kovesi, #Liviu Dragnea Belina Sevill Shhaideh , #Stiri Guvern