Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Guvern > Stiri Guvern
A   A   A

USA Today: Trump a propus ambasador in Romania un membru al cluburilor sale de golf

USA Today: Trump a propus ambasador in Romania un membru al cluburilor sale de golf
Foto: Arhiva Pixabay
Adrian Zuckerman, propunerea presedintelui american Donald Trump pentru functia de ambasador al Statelor Unite in Romania, este membru al unui club privat de golf detinut de presedinte.
Donald Trump a propus mai multi membri ai cluburilor sale de golf in functii diplomatice, aceasta fiind si metoda prin care Adrian Zuckerman, avocat in domeniul imobiliar, a fost propus pentru functia de ambasador al Statelor Unite in Romania, conform informatiilor aparute in publicatia USA Today.

Presedintele american a propus membri ai resedintei sale private Mar-a-Lago din Florida pentru functii diplomatice in Africa de Sud, Republica Dominicana si Ungaria.

Donald Trump este proprietarul mai multor cluburi de golf din Statele Unite, iar persoanele care au fost propuse pentru functii diplomatice sunt clienti ai acestora.

Functia de ambasador este de mult timp considerata un premiu in cadrul Administratiei de la Washington, aceasta fiind oferita prietenilor, aliatilor politici sau persoanelor care au facut donatii importante in cadrul campaniilor electorale.

Din momentul in care a preluat functia de presedinte, Donald Trump a numit cel putin opt persoane in functii diplomatice, care se regasesc in prezent pe listele de membru ale cluburilor. Casa Alba a refuzat sa comenteze modul in care Administratia a selectat ambasadorii propusi in functie.
Cele trei persoane care au fost propuse pentru functii de ambasador in anul 2018 au devenit membri ai cluburilor lui Donald Trump inainte ca acesta sa preia functia de presedinte. De asemenea, au refuzat sa ofere detalii despre procesul in urma caruia au fost nominalizati.

Presedintele Donald Trump a propus-o pe Lana Marks, creator de moda, in functia de ambasador al Statelor Unite in Africa de Sud.

Pentru functia de ambasador al Statelor Unite in Romania, Donald Trump l-a propus in functie pe Adrian Zuckerman, avocat in domeniul imobiliar din New York, membru al unui club de golf al lui Donald Trump din orasul Bedminster, New Jersey.

Senatul Statelor Unite a incheiat anul 2018 fara a confirma functiile lui Marks sau Zuckerman. Donald Trump i-a nominalizat din nou pe cei doi in luna ianuarie.

Senatul Statelor Unite i-a trimis inapoi presedintelui Donald Trump, din ratiuni procedurale, propunerea privind numirea lui Adrian Zuckerman in functia de ambasador in Romania, liderul de la Casa Alba fiind nevoit sa reformuleze nominalizarea.

Adrian Zuckerman a fost admis in baroul din New York in anul 1984, in ...citeste mai departe despre "USA Today: Trump a propus ambasador in Romania un membru al cluburilor sale de golf" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 11 Februarie 2019, ora 14:53

 Articol citit de 628 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor