8 avantaje ale montarii unui sistem de supraveghere in sediul afacerii tale

Vineri, 11 Mai 2018, ora 12:48
1755 citiri
8 avantaje ale montarii unui sistem de supraveghere in sediul afacerii tale

Daca detii un business, ar trebui sa te gandesti serios la posibilitatea montarii unui sistem de supraveghere. Chiar daca acest lucru poate fi costisitor pe termen scurt, avantajele sunt mult mai importante.

Iata in continuare unele dintre cele mai mari beneficii ale unei asemenea investitii:

1. Un mediu de lucru profesionist

In anumite domenii de activitate, care presupun prelucrarea datelor cu caracter personal, angajatorii sunt obligati sa isi doteze sediul cu un sistem de supraveghere. Acesta va proteja clientii companiei impotriva abuzurilor, insa poate avea si un efect indirect. Este vorba despre cresterea eficientei angajatilor, care ar putea munci mai serios stiind ca sunt supravegheati si ca orice miscare gresita poate fi echivalenta cu o sanctiune sau chiar cu demisia.

2. Rezolvarea conflictelor

Conflictele pot aparea oriunde si oricand: poate fi vorba despre o disputa intre doi angajati sau intre un angajat si un client. In aceste situatii, in calitate de manager, poti urmari imaginile surprinse de sistemul de supraveghere, pentru a lua decizia potrivita in deplina cunostinta de cauza.

3. Reducerea furturilor

Sistemul de supraveghere este o modalitate excelenta atat de a preveni, cat si de a reduce numarul de furturi. Simpla prezenta a unor camere ii poate face pe raufacatori sa se razgandeasca, avand in vedere ca ar putea fi identificati cu usurinta si prinsi in cel mai scurt timp. Prin instalarea unui astfel de sistem de securitate, numarul incidentelor va fi redus simtitor, iar sediul si birourile tale vor fi in deplina siguranta.

4. Monitorizare in timp real

Un alt avantaj al unui sistem de supraveghere este reprezentat de posibilitatea monitorizarii in timp real. In plus, daca achizitionezi camere inteligente, poti urmari in direct imaginile surprinse, prin intermediul smartphone-ului sau al laptopului, oriunde te-ai afla. Acest lucru iti permite sa fii in permanenta cu ochii pe desfasurarea actiunii de la sediul business-ului tau, chiar daca esti plecat intr-o delegatie sau in concediu.

5. Imbunatatirea securitatii

Exista putine elemente care ii pot proteja mai eficient pe angajatii care lucreaza singuri decat un sistem de supraveghere. In situatia nefericita in care acestia sunt implicati intr-un accident sau un alt incident periculos, dispozitivul va emite instant o alerta. In plus, anumite industrii nici macar nu pot functiona din punct de vedere legal in lipsa unei supravegheri corespunzatoare.

6. Imagini folosite ca probe

Infractiunile nu pot fi evitate 100% din timp. In acest caz, imaginile surprinse de sistemul de supraveghere pot fi utilizate de autoritati si se pot dovedi probe importante in proces. In prezent, camerele de supraveghere furnizeaza imagini de inalta calitate, in care se observa cele mai mici detalii si care pot fi de un real folos investigatorilor.

7. Controlul accesului

Un alt beneficiu al instalarii unui sistem de supraveghere este acela ca poti urmari in timp real cine intra si cine iese din sediul business-ului tau. Faptul ca exista un filtru care iti permite sa decizi cui permiti accesul in birourile tale reprezinta un avantaj important pentru securitatea acestora.

8. Economii considerabile

Probabil unul dintre cele mai convingatoare argumente pentru a instala un sistem de supraveghere este cel al profitabilitatii pe termen lung. Investitia initiala va fi recuperata in cel mai scurt timp, iar prezenta unor camere iti va garanta imbunatatirea productivitatii angajatilor si imbunatatirea experientei clientilor, care se traduce prin cresterea vanzarilor produselor sau serviciilor tale.

#sistem supraveghere, #camere supraveghere , #Tehnologie