Oportunitati in domeniul afacerilor cu haine second hand

Luni, 25 Noiembrie 2019, ora 15:29
6265 citiri
Oportunitati in domeniul afacerilor cu haine second hand

Le vedem in tot mai multe locatii prin orice tip de localitati, de la cele mici pana la marile orase, semn ca reprezinta un business cu mare potential: este vorba despre magazinele care comercializeaza haine second hand, aduse de obicei din tari precum Anglia, Germania sau Italia, adica din tari mai dezvoltate. In multe cazuri este mica distanta dintre segmentul second hand si cel outlet, fiind magazine care imbina cele doua concepte, in zona preturilor mici.

Piata de produse fashion din Romania se dezvolta astfel nu numai pe segmentul de mall si magazine de brand stradale, ci inregistreaza ascensiuni semnificative si in categoria economica, second hand.

In ciuda cresterii veniturilor populatiei in ultimii ani, se constata o orientare a tot mai multor persoane spre astfel de variante practice, inclusiv in sfera second hand.

Conceptul functioneaza astfel nu numai in zonele cu potential economic scazut, ci si in marile orase, unde consumatorii apreciaza raportul calitate / pret foarte bun, dorind sa profite de imbracaminte si incaltaminte de calitate, la costuri foarte reduse.

Tot mai multi antreprenori se orienteaza spre acest domeniu cu haine second hand - outlet, insa succesul nu este determinat numai de pozitionarea magazinului si de politica de marketing, ci mai ales de calitatea produselor.

Clientii ocazionali pot deveni clienti fideli si chiar agenti de marketing (promovare organica, naturala) daca identifica un magazin second hand cu haine de buna calitate, la preturi rezonabile.

Pentru comerciant, cea mai mare provocare este astfel sa gaseasca furnizori de haine second hand capabili sa ofere stocuri de foarte buna calitate la preturi corecte. Cei interesati de deschiderea unui magazin second hand sau de tip outlet ajung din pacate in multe cazuri sa cada in capcana preturilor mici si sa constate ca in spatiile lor ajung produse de slaba calitate, foarte greu de comercializat chiar si la preturi extrem de reduse.

Se ajunge astfel la vanzari fara profit, vanzari in pierdere pentru lichidare de stoc si chiar la aruncarea produselor fara a le putea valorifica. Astfel de situatii pot fi evitate doar daca se colaboreaza cu un depozit cu haine second hand ce insista pe raportul calitate / pret si nu doar pe cost redus.

Specialistii cu experienta in domeniul vanzarii de imbracaminte, incaltaminte si accesorii fashion second hand subliniaza ca degeaba se cumpara marfa la costuri foarte reduse daca ceea ce se primeste nu este pe placul clientilor.

Un depozit haine second hand ce mizeaza pe relatii comerciale corecte si de lunga durata ofera clientilor sai de business interesati de cumparare haine second hand en gros chiar posibilitatea de verificare a marfii - in locatia depozitului sau pe baza de poze reale transmise cu sortimentele comercializate. Se evita surprizele neplacute si intrarea afacerii intr-o sfera deloc profitabila.

Un astfel de depozit este cel al Crematex din Cluj-Napoca, ce ofera produse second hand de buna calitate, la preturi corecte de piata.

"Daca doresti sa deschizi o afacere in domeniul hainelor second hand iti recomandam sa te interesezi cu atentie despre costurile deschiderii, documentele si autoriztatiile necesare, locatia si echipamentele necesare si nu in ultimul rand, fii atent la modul in care afisezi marfa. Daca ai deja bifate toate aceste puncte, te asteptam la depozitul nostru Crematex din Cluj-Napoca pentru a cunoaste produsle noastre. Deasemenea, daca doresti doar sa te informezi ne poti contacta, poate te putem ajuta cu informatii folositoare", spun reprezentantii companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#afacere haine second hand, #depoziti haine second hand, #crematex haine second hand , #Stiri Idei afaceri