Pasiunea pentru Counter-Strike i-a adus o inspiratie de 100.000 de euro! Interviu cu Vlad Zamfir, FySnow Arena

Luni, 16 Iulie 2018, ora 14:20
16561 citiri
Pasiunea pentru Counter-Strike i-a adus o inspiratie de 100.000 de euro! Interviu cu Vlad Zamfir, FySnow Arena
Foto: FySnow Arena

Vlad Zamfir are 27 de ani si conduce de zece ani o societate care furnizeaza echipamente de tehnica operativa, spionaj si contra-spionaj. Recent, a investit 100.000 de euro intr-o arena de airsoft care, dupa doi ani de functionare, ar putea depasi cifra de afaceri de 100.000 de euro.

Airsoftul este un joc in care participantii simuleaza un conflict armat sau anumite misiuni militare, cu ajutorul unor replici ale armelor reale care lanseaza proiectile sferice non-metalice, utilizand echipamente specifice si tactici militare reale.

Desi in tara sunt mai multe arene de airsoft, ideea lui Vlad Zamfir este iesita din comun: participantii au posibilitatea sa joace in realitate Counter-Strike, pentru ca arena sa reproduce la scara 1:1 una din cele mai cunoscute harti ale celebrului joc video, fy_snow, fiind primul proiect de acest gen din lume.

Lui Vlad i-a placut mereu sa incerce cate putin din fiecare sport. Asa a ajuns sa participe la cateva jocuri de airsoft, organizate in aer liber, in apropierea Bucurestiului.

Fiind pasionat in copilarie de jocurile pe calculator, a facut legatura intre jocul Counter-Strike si airsoft si astfel i-a venit ideea de a reproduce in realitate una din hartile de CS.

Astfel, el a creat in urma cu doi ani prima harta de Counter-Strike din lume reprodusa intr-un joc real: FySnow Arena.

Care au fost dificultatile cu care te-ai confruntat in realizarea acestui proiect?

Nu consider ca a fost nimic dificil. Daca vezi barierele ca pe niste oportunitati, nu vor fi decat lectii bune. Singurul lucru dificil este sa multumesti pe toata lumea. Stiu ca pare o misiune imposibila, dar incerc sa ajung la acest nivel.

Cum a fost primit proiectul de catre public?

Sincer, ma asteptam sa reactioneze pozitiv si asa a fost! Atunci cand am deschis arena efectiv nu puteam face fata programarilor. Au fost grupuri care au dorit sa joace chiar si noaptea, dupa ora 01:00 AM.

Am ramas profund impresionat de raspunsul oamenilor, feedback-ul lor a fost peste asteptari si mi-au produs cele mai mari satisfactii: am avut persoane care lacrimau si spuneau ca isi aduc aminte de copilarie si se simt ca intr-un vis.

Cati oameni v-au trecut pragul pana acum?

Pana acum ne-au trecut pragul in jur de 5.000 de persoane. Noi am fi primit mai multi, dar orele libere din program nu ne permit.

Nu ne plangem in schimb de solicitari, abia le facem fata.

Ce planuri privind dezvoltarea ai pentru acest proiect? Ce surprize ii mai asteapta pe pasionati?

Proiectul va fi imbunatatit in mod constant pentru a nu plictisi jucatorii. Exact ca la un escape room si aici trebuie sa vii mereu cu ceva nou, dar din fericire nu totul depinde atat de mult de constructii (spatiul de joc) ci si de scenarii / oameni. Singura limita este imaginatia!

Avem in plan sa construim inca doua harti pe care le vom integra in acest proiect, pentru mai multa dinamica, iar ambele au legatura cu jocul Counter-Strike.

Atunci cand ne atingem target-urile propuse vom crea o harta si un mod de joc absolut unic, care va scoate din casa orice om care are cea mai mica legatura cu sportul!

Care este situatia in piata pe care va dezvoltati? E loc pentru noi proiecte?

Sunt foarte multe de facut. Asa cum spuneam mai sus, imaginatia este singura limita. Tot mai multi oameni sunt interesati de acest sport, deci cerere exista!

Ce am realizat pana acum a fost doar o incercare, un proiect pilot. Am planuri mari si, avand in vedere feedback-ul pietei pana acum, sunt convins ca ceea ce pregatesc va fi absolut genial! Insa nu vreau sa intru momentan in detalii, este o surpriza.

Ce apetit au romanii pentru astfel de activitati? Cat investesc companiile in astfel de activitati pentru angajatii lor?

Romanii sunt stresati, au nevoie de activitati pentru relaxare. Airsoftul este pur si simplu complex, raspunde pozitiv la toate nevoile noastre. Odata captivati de acest sport, oamenii incep sa investeasca in echipament si deplasari la diverse evenimente.

De asemenea, companiile au inteles ca airsoftul este potrivit pentru activitatile de tip teambuilding pentru ca ofera comunicare / coordonare / controlul emotiilor si au inceput sa ne contacteze din ce in ce mai des pentru a programa ore de joc pentru echipele corporate.

Te-ar tenta sa extinzi proiectul pe plan international? Ce succes crezi ca ar avea in alte tari?

Ne intereseaza sa extindem proiectul si deja tratam cu alti organizatori pentru a incerca in alte tari din Europa.

Am avut grupuri de straini care au venit special pentru a se juca in arena noastra, desi in tara lor erau destule spatii amenajate pentru airsoft.

Sunt ferm convins ca vor aprecia un proiect similar si vom incerca sa ne dezvoltam cat mai curand si in aceasta directie.

"Sunt o persoana creativa si mi-a placut mereu sa realizez lucruri unice, originale, dar si utile, care sa ii ajute pe cei din jur"

, se prezinta Vlad Zamfir, intr-un interviu acordat Business24.

"Ma bucur ca arena noastra a fost vizitata de mii de oameni si astfel am putut organiza si evenimente caritabile pentru a ajuta diverse cazuri sociale"

, mai spune acesta.

Foto: Vlad Zamfir, owner FySnow Arena

Vlad considera ca un procent din rezultatul muncii trebuie redirectionat constant pentru a ajuta comunitatea: "acesta reprezinta un model de business corect si responsabil", crede tanarul.

"

Am cautat mereu sa ma dedic 100% in tot ceea ce fac si imi doresc sa ofer servicii din ce in ce mai bune, fie ca vorbim despre airsoft sau despre alte activitati profesionale in care sunt implicat

", adauga Vlad Zamfir.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
#FySnow Arena, #airsoft FySnow Arena, #airsoft Counter Stryke , #Afaceri pentru tineri