Start la francize 100% romanesti: Care este investitia intr-o franciza Pegas

Luni, 16 Iulie 2018, ora 17:45
5198 citiri
Start la francize 100% romanesti: Care este investitia intr-o franciza Pegas
Foto: Pegas

La 6 ani de la momentul in care cel mai cunoscut brand de biciclete din Romania, Pegas, a fost readus la viata, acesta trece intr-o noua etapa si lanseaza oficial, odata cu cel de-al saptelea magazin propriu, la Constanta, si sistemul de franciza.

Intre 5.000 si 25.000 de euro este investitia intr-o franciza Pegas, in functie de dotarile dorite in magazin, incepand cu mobilierul standard si incheind cu partea de entertainment.

"Dupa o analiza temeinica a proceselor de management, operationale, financiare, a resurselor umane si a nevoilor de marketing, am elaborat un pachet complex de franciza care cuprinde inclusiv manualul operational, cu proceduri si reguli clare de organizare a afacerii. Fiind vorba de o afacere care, de regula, are un puternic accent sezonier, am creat un model de business bazat pe module variate ce pot asigura surse constante de venit pe tot parcursul anului", sustine Mircea Coman, consultant francize PROFIT system in Romania.

Mai exact, francizatul va avea posibilitatea sa dezvolte business-ul si in afara serviciilor din magazin. In functie de tipul de clienti carora se adreseaza, poate apela la partea de gaming, evenimente Pegas, flote de biciclete pentru inchiriat sau vanzari online.

"Specificitatea magazinelor noastre este ca ne concentram pe vanzarile directe, fata in fata. Numai atunci clientul poate alege echipamentul perfect adaptat nevoilor sale. Cu toate acestea, vanzarea prin internet este o modalitate de a suplimenta veniturile, motiv pentru care punem si platforma online la dispozitia francizatilor nostri", spune Andrei Botescu, fondator Atelierele Pegas.

Franciza vine la pachet cu o multime de alte avantaje: sortiment variat de produse, sprijin in gasirea unei locatii potrivite, garantia produselor si un plan sustinut de marketing pentru promovarea brandului.

Mai mult, echipa de suport Pegas ofera ajutor in gestionarea comenzilor, inventariere, achizitii, vanzari, marketing.

In acest moment, Pegas are sapte magazine proprii, in Bucuresti, Timisoara, Ramnicu Valcea, Suceava si Constanta, dar vinde bicicletele in 300 de magazine partenere si pregateste deschiderea a cateva zeci de magazine in franciza numai anul acesta, atat in tara, cat si peste hotare.

In plus, alte 4 magazine proprii vor fi deschise in curand, 2 in Bucuresti, unul in Cluj Napoca si altul in Iasi. La 6 ani distanta de la momentul in care a fost relansat brandul, productia a ajuns sa depaseasca 25.000 de biciclete pe an si au fost create pana acum 28 de modele.

Iar planurile de dezvoltare sunt impresionante.

"La toamna punem bazele fabricii de biciclete, astfel incat intreaga productie sa fie facuta exclusiv in Romania. In plus, am aplicat la un fond de 3 milioane de euro pentru dezvoltarea unui sistem de bike sharing cu biciclete electrice", spune Andrei Botescu, fondator Atelierele Pegas.

Cel de-al saptelea magazin Pegas, cel din Constanta, a fost lansat oficial duminica, 15 iulie, printr-o parada impresionanta pe 2 roti, la care au participat peste 200 de persoane.

Aici a fost adusa, in premiera, si o bicicleta ApeRider, dintre cele ce vor intra in sistemul de bike sharing, Constanta fiind printre primele orase vizate de dezvoltarea serviciului de smart bike sharing.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#franciza Pegas, #bicicleta Pegas , #Afaceri la cheie