Finantarea IMM - obiectiv 100% realizabil prin POR 2014-2020

Miercuri, 09 August 2017, ora 15:09
3640 citiri
Finantarea IMM - obiectiv 100% realizabil prin POR 2014-2020

Principala provocare pentru IMM-uri este adesea identificarea surselor de finantare care sa le permita dezvoltarea. Nu e de mirare interesul tot mai crescut al intreprinzatorilor pentru liniile de finantare, intrucat numarul proiectelor depuse in acest scop este tot mai ridicat de la un an la altul.

Vestea buna este ca obiectivele ce urmaresc partea de dezvoltare regionala si finantare IMM sunt 100% realizabile, daca solicitantii stiu unde sa se adreseze si ce surse de finantare sa acceseze.

Programul Operational Regional 2014-2020 ofera aceasta oportunitate IMM-urilor, prin axele prioritare specifice, in vederea accesarii fondurilor europene structurale si de investitii provenite din FEDR - Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Pentru a inlatura orice nelamuriri, reprezentantii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est ne-au oferit cateva informatii utile.

Mai multe detalii despre POR 2014-2020 si posibilitatile de finantare IMM pentru Regiunea Nord-Est sunt de asemenea disponibile in cadrul site-ului inforegionordest.ro.

Cine sunt solicitantii eligibili in cadrul acestui apel de proiecte?

Categoria IMM-urilor, respectiv a Intreprinderilor Micro, Mici si Mijlocii, este formata, conform legislatiei, din acele intreprinderi care angajeaza mai putin de 250 de persoane si care au o cifra de afaceri neta anuala de pana la 50 de milioane euro si/sau care detin active totale de pana la 43 de milioane de euro.

Ce actiuni isi pot gasi sprijin in cadrul operatiunii de finantare IMM?

Conform detaliilor specificate pentru fiecare dintre axele prioritare ale programului, pentru dezvoltare regionala prin finantarea IMM-urilor pot fi sprijinite urmatoarele actiuni:

* Construirea de spatii de productie / prestari servicii

* Modernizarea sau extinderea spatiului de productie sau prestari servicii

* Dotarea cu active (corporale sau necorporale, inclusiv instrumente de comercializare online)

Ce criterii trebuie sa respecte solicitantii?

Cei care pot sa aplice pentru finantare trebuie sa se incadreze in categoria microintreprinderilor, a intreprinderilor mici si mijlocii. Criteriile dupa care se incadreaza societatile in aceasta categorie sunt reglementate prin Legea 346/2004.

In plus, o serie de alte criterii pot face eligibile anumite IMM-uri pentru obtinerea de fonduri nerambursabile prin POR 2014-2020:

* Solicitantul trebuie sa fi desfasurat activitatea propusa prin intermediul proiectului pentru o perioada de minim 1 an fiscal integral inainte de depunerea cererii de finantare;

* Activitatea solicitantului nu trebuie sa fi fost suspendata, indiferent daca este vorba doar de o perioada temporara;

* Sunt permise doar investitiile realizate in cadrul unui singur cod CAEN;

* Domeniul de activitate eligibil, vizat de investitie, trebuie sa fie deja inscris in obiectul de activitate al solicitantului in momentul depunerii cererii;

* Societatea trebuie sa fi inregistrat profit la nivelul ultimului bilant anual incheiat;

* Solicitantul trebuie sa fi avut un numar mediu de cel putin 3 salariati in anul fiscal anterior celui depunerii cererii de finantare

Ce institutii sunt implicate in gestionarea fondurilor? Care este valoarea fondurilor disponibile prin POR 2014-2020? Ce documentatie trebuie pregatita pentru accesarea fondurilor? Care este evolutia implementarii programului de sprijin a dezvoltarii la nivelul regiunii? La toate aceste intrebari si la multe altele raspunsurile pot fi gasite in cadrul site-ului inforegionordest.ro, alaturi de ghiduri specifice, cu rolul de a elimina orice nelamurire sau confuzie cu privire la posibilitatea obtinerii finantarilor.

Prin urmare, solicitantii aflati in cautarea de surse de finantare IMM prin programe de dezvoltare regionala pot regasi toate detaliile de care au nevoie accesand site-ul mentionat, in sectiunea POR 2014-2020, subcategoria Axa Prioritara 2, destinata microintreprinderilor, incubatoarelor de afaceri si IMM-urilor.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#finantare IMM Regio , #Finantare IMM