Iata care au fost cele mai cautate apartamente pentru chirie in 2018

Joi, 13 Septembrie 2018, ora 13:55
5179 citiri
Iata care au fost cele mai cautate apartamente pentru chirie in 2018
Foto: CC0 Creative Commons

Cele mai multe cereri de inchiriere pe segmentul locuintelor premium au fost, in primul semestru din 2018, pentru apartamente cu 3 camere, respectiv o treime din totalul tranzactiilor din zona de Centru - Nord a Capitalei, majoritatea chiriasilor fiind preponderent straini (peste 80%), conform unei analize de specialitate, remise joi AGERPRES.

Chiriasii de lux cauta locuinte mari, complet mobilate, in zone premium, spre deosebire de studenti, care cauta locuinte mici, garsoniere sau cu 2 camere, ieftine, neavand pretentii la mobilier, conform analizei realizata de Nordis.

"Chiriile apartamentelor de lux au ramas la nivelul anului trecut. Apartamentele cu 3 camere sunt cele mai solicitate, urmate de vile, apartamente cu 2 camere, apoi cele cu 4 camere. Chiriasii sunt preponderent straini, peste 80% din total, dat fiind faptul ca zonele acestea ofera locuinte premium, cu preturi pe masura. Cei mai multi chiriasi expati lucreaza pentru companii in Bucuresti, in pozitii de middle si top management, dar mai sunt si angajati ai ambasadelor sau ale altor institutii internationale si oameni de afaceri", spune Emanuel Postoaca, reprezentantul Nordis.

Sunt preferate zonele cu acces catre parc, scoli si gradinite bilingve si din acest motiv zona Pipera este foarte cautata, fiind urmata de zonele Herastrau - Soseaua Nordului, Floreasca, Dorobanti, Kiseleff si Aviatorilor.

Preturile variaza intre 500 si 1.100 de euro/luna pentru un apartament de 2 camere, 900 - 2.500 euro/luna pentru trei camere, in timp ce pentru patru camere chiriile se incadreaza in intervalul 1.600 - 5.000 euro/luna.

In ceea ce priveste durata inchirierii, un proces standard de inchiriere este intre cateva zile si una-doua saptamani, in functie de tipul de proprietate cautat, buget si urgenta relocarii.

In principiu, nefiind vorba de o decizie pe termen lung, chiriasii se hotarasc pentru o proprietate mai repede decat in cazul cumpararii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#chirie apartamente, #apartamente de inchiriat , #Inchirieri apartamente