Aproape 5 milioane de voturi la sondajul UE privind ora de vara. Cand aflam rezultatul?

Vineri, 17 August 2018, ora 23:43
1334 citiri
Aproape 5 milioane de voturi la sondajul UE privind ora de vara. Cand aflam rezultatul?
Foto: Arhiva Pixabay

Sondajul online lansat de Uniunea Europeana privind mentinerea sau renuntarea la practica trecerii la ora de vara a inregistrat 4,6 milioane de raspunsuri inainte de inchiderea sa joi seara, a precizat vineri Comisia Europeana.

Milioane de europeni s-au pronuntat, prin intermediul sondajului, asupra eventualei sistari a practicii orei de vara, cand ceasurile sunt date inainte cu o ora din martie pana in octombrie, in scopul adaptarii la schimbarea anotimpurilor si sincronizarea cu orarele de vara.

La solicitarea Parlamentului European, Comisia Europeana a initiat acest sondaj, care a demarat la 4 iulie, ca parte dintr-o evaluare mai larga a practicii orei de vara.

Rezultatele nu au fost facute inca publice, insa Comisia Europeana a precizat, intr-o declaratie publicata vineri, ca un raport va fi difuzat "in saptamanile care urmeaza".

Desi nu are statut de referendum, rezultatul sondajului ar putea sta la baza initiativelor necesare pentru a adopta o schimbare a legii. In acest caz, Parlamentul European si statele membre UE vor trebui sa-si dea acordul in ceea ce priveste reforma finala. ...citeste mai departe despre "Aproape 5 milioane de voturi la sondajul UE privind ora de vara. Cand aflam rezultatul?" pe Ziare.com

#sondaj UE ora vara, #schimbare renuntare ora vara , #Stiri International