Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Rusia
A   A   A

Aproape de alegeri, Erdogan promite rosii si ardei mai ieftini pentru populatie

Aproape de alegeri, Erdogan promite rosii si ardei mai ieftini pentru populatie
Foto: CC0 Creative Commons
Municipalitatile din Turcia vor incepe sa vanda alimente la preturi reduse pentru a concura cu preturile in crestere rapida din supermarketuri si magazinele mai mici, a anuntat presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, tintind presupusii speculanti.
"Daca unii oameni (fac specula cu preturile) in supermarketuri sau in alte parti, atunci municipalitatile vor incepe sa vanda alimente", a spus Erdogan la un miting de companie in orasul Sivas din Anatolia, relateaza DPA.

"Vom introduce acolo produse la cele mai mici preturi", a declarat el.

Turcia va organiza alegeri locale la 31 martie, iar starea economiei, in special inflatia ridicata, ramane o chestiune majora pentru votanti.

Rata inflatiei pentru 2018 a ramas la peste 20%, cu cea mai mare crestere anuala de 30,97% pentru alimente, a precizat luni Institutul de Statistica din Turcia (TurkStat).
Conform TurkStat, preturile la ardei si vinete, ambele fiind legume de baza in gospodariile din Turcia, au crescut cu peste 80% in ianuarie comparativ cu luna anterioara.

Erdogan i-a acuzat vineri pe speculantii de preturi ca incearca sa ii submineze guvernul. "George si Hans vor sa ne loveasca, iar acesti oameni ii ajuta", a spus el, folosind nume occidentale pentru a se referi la puteri straine.

Seful Trezoreriei si ministru de finante Berat Albayrak, care este ginerele lui Erdogan, a mers chiar mai departe si a vorbit miercuri despre un "terorism alimentar", conform cotidianului Hurriyet.

Municipalitatile vor deschide intr-o prima faza depozite de vanzare la Istanbul si la Ankara incepand de saptamana viitoare, a adaugat Albayrak.

Guvernul si-a intensificat auditurile la depozitele alimentare, in timp ce politia locala a dat amenzi magazinelor mici si supermarketurilor pentru preturi considerate nejustificat de mari, au relatat mass-media din Turcia in aceasta saptamana.
Facebook ShareTweet
 Luni, 11 Februarie 2019, ora 09:47

 Articol citit de 1157 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor