China da asigurari ca e pe deplin capabila sa minimalizeze impactul economic al epidemiei de coronavirus

Luni, 03 Februarie 2020, ora 10:50
2857 citiri
China da asigurari ca e pe deplin capabila sa minimalizeze impactul economic al epidemiei de coronavirus
Foto: Pixabay

Impactul negativ al epidemiei cu noul coronavirus asupra economiei chineze sporeste, in special in domeniul consumului, a atras luni atentia vicepresedintele Comisiei Nationale de Dezvoltare si Reforma din China (NDRC), Lian Weiliang, transmite Reuters.

Impactul epidemiei va fi de scurta durata, iar China este pe deplin capabila sa minimalizeze impactul economic, a dat asigurari acesta.

Tot luni, publicatia chineza de stat Guangming Daily a anuntat ca Ministerul de Finante va acorda timp de un an subventii la plata dobanzilor pentru unele firme afectate de extinderea epidemiei cu noul coronavirus.

Si Banca Centrala a Chinei (PBOC) a anuntat ca va folosi diverse instrumente de politica monetara pentru a se asigura ca lichiditatea se mentine la un nivel adecvat si a estimat ca impactul economic mai extins al epidemiei cu noul coronavirus in statul asiatic ar trebui sa fie temporar. De asemenea, PBOC a informat ca va reduce in mod corespunzator ratele dobanzilor pentru a sprijini firmele afectate de epidemie.

Epidemia va avea un impact temporar, pe termen scurt, asupra pietelor financiare ale tarii, a apreciat Cao Yu, vicepresedintele Autoritatii care reglementeaza sectorul bancar si al asigurarilor din China (CBIRC). El a cerut bancilor sa ofere sprijin companiilor listate printr-o creditare ampla.

Produsul Intern Brut al Chinei a inregistrat anul trecut un avans de 6,1%, cel mai slab ritm de crestere din ultimii aproape 30 de ani, pe fondul razboiului comercial cu SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#China coronavirus, #impact economic coronavirus , #China