Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > China
A   A   A

China reduce pretul electricitatii pentru a stimula avansul economiei

China reduce pretul electricitatii pentru a stimula avansul economiei
Foto: CC0 Creative Commons
Beijingul a redus in mai pretul electricitatii, pentru a doua luna consecutiv, in vederea scaderii costurilor de productie, a anuntat miercuri Comisia Nationala de Dezvoltare si Reforma din China (NDRC), un indiciu care sugereaza ca a doua economie mondiala incetineste, transmite Reuters.
De la 1 mai, pretul electricitatii a fost redus cu 2,7%, ceea ce inseamna ca firmele vor face economii de 21,6 miliarde de yuani (3,39 miliarde de dolari), dupa ce si-au redus costurile cu 43 miliarde de yuani in aprilie, in urma scaderii cu 10% a pretului la electricitate, a informat NDRC.

Analistii avertizeaza ca disputele comerciale dintre Washington si Beijing, noile masuri de restrictionare a pietei imobiliare si protejarea mediului inconjurator ar putea incetini avansul economiei chineze la 6,5% anul acesta.
In 2017, PIB-ul Chinei a inregistrat o performanta peste asteptari, cu o crestere anuala de 6,9%, peste tinta oficiala de 6,5%, gratie exporturilor si vanzarilor cu amanuntul.

Este pentru prima data dupa 2010 cand economia chineza a inregistrat o crestere superioara celei inregistrata in anul precedent.

In 2016, economia chineza a inregistrat un avans de 6,7% comparativ cu 2015, cea mai slaba crestere inregistrata de economia chineza in ultimii 26 de ani.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Miercuri, 16 Mai 2018, ora 12:07

 Articol citit de 1287 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor