Comisia Europeana: Croatia indeplineste conditiile pentru aderarea la spatiul Schengen

Marti, 22 Octombrie 2019, ora 23:08
1315 citiri
Comisia Europeana: Croatia indeplineste conditiile pentru aderarea la spatiul Schengen
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia Europeana a decis marti, in cadrul Colegiului Comisarilor care a avut loc la Strasbourg, ca Croatia indeplineste conditiile tehnice pentru aderarea la zona Schengen, a anuntat comisarul european pentru migratie, afaceri interne si cetatenie, Dimitris Avramopoulos.

Decizia a fost luata in baza rezultatelor procesului de evaluare inceput in 2016.

"Croatia a luat masurile necesare pentru a se asigura ca indeplineste conditiile necesare pentru aderarea la Schengen", a declarat comisarul european Avramopoulos in cadrul unei conferinte de presa de la Strasbourg.

Decizia de a permite aderarea Croatiei la Schengen tine acum de guvernele UE, ca si in cazul Romaniei si Bulgariei.

Bulgaria si Romania au primit aceasta evaluare pozitiva din 2011, dar inca nu au aderat la Schegen din cauza faptului ca nu exista consens intre statele membre.

Slovenia a transmis cu claritate ca va bloca aderarea Croatiei la Schengen, din cauza nemultumirilor autoritatilor de la Ljubljana privind chestiunea nerezolvata a disputei de la frontiera cu vecinul sau estic.

In prezent, zona Schengen este formata din 26 de state, dintre care 22 fac parte din Uniunea Europeana.

Premierul Olandei, la Sibiu: Romania va fi pregatita de Schengen cand se va conforma regulilor statului de drept si democratieiAdio Schengen, daca intra in vigoare modificarile Codurilor Penale. CE confirma ca suntem la un pas de Articolul 7Ministrul olandez de Justitie nu ne da sanse in Schengen: Principiul anticoruptiei nu e negociabil, in ultimii ani s-au facut pasi inapoi ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana: Croatia indeplineste conditiile pentru aderarea la spatiul Schengen" pe Ziare.com

#croatia Schengen , #Stiri International