Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Italia
A   A   A

Italia sustine ca regulile fiscale din Uniunea Europeana ruineaza continentul si trebuie schimbate

Italia sustine ca regulile fiscale din Uniunea Europeana ruineaza continentul si trebuie schimbate
Foto: CC0 Creative Commons
Regulile fiscale din Uniunea Europeana ruineaza continentul si trebuie schimbate, a declarat miercuri vicepremierul italian Matteo Salvini, potrivit Reuters.
"Daca exista reguli europene care ruineaza continentul, ele trebuie schimbate", a declarat el presei cu ocazia unei intalniri cu oameni de afaceri la Roma.

Declaratia vine la o zi dupa ce Salvini a facut valuri pe pietele financiare internationale spunand ca guvernul de la Roma este pregatit sa ignore regulile bugetare ale Uniunii Europene pentru a stimula astfel ocuparea fortei de munca.
''Daca vom avea nevoie sa depasim anumite limite, cum ar fi deficitul bugetar de 3% (din PIB) sau 130-140% (rata datoriei publice fata de PIB), suntem gata sa facem acest lucru. Pana cand vom scadea rata somajului la 5%, vom cheltui oricat va trebui, iar daca cineva la Bruxelles se plange, nu o sa ne preocupe'', a spus Salvini marti.

Ca regula generala, Comisia Europeana cere guvernelor statelor UE sa mentina un deficit bugetar mai mic de 3% din PIB si un nivel al datoriei publice sub 60% din PIB.

Comisia Europeana a respins anul trecut proiectul de buget pentru 2019 al Italiei, dar in final Bruxelles-ul si Roma au ajuns la un compromis, astfel ca executivul comunitar nu a mai activat impotriva Italiei procedura pentru deficit excesiv.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 15 Mai 2019, ora 15:31

 Articol citit de 1999 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor