Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Stiri International
A   A   A

Majoritatea britanicilor e de acord cu un "Brexit prin orice mijloc"

Majoritatea britanicilor e de acord cu un "Brexit prin orice mijloc"
Foto: Arhiva Ziare.com
O majoritate a britanicilor considera ca premierul Boris Johnson trebuie sa scoata Regatul Unit din Uniunea Europeana (UE) "prin orice mijloc", chiar daca acest lucru inseamna ocolirea unui vot al Parlamentului.
Boris Johnson, care i-a succedat luna trecuta Theresei May la conducerea Partidului Conservator si Guvernului britanic, s-a angajat ca Brexit-ul sa aiba loc la 31 octombrie, cu sau fara acord, in pofida opozitiei multor deputati fata de unui Brexit fara acord ("no deal").

Potrivit unui sondaj realizat de ComRes si publicat luni de cotidianul conservator The Telegraph, 54% dintre persoanele chestionate sunt de acord ca "Boris Johnson trebuie sa realizeze Brexit-ul prin orice mijloc, inclusiv suspendarea Parlamentului daca este necesar, pentru a-i impiedica pe deputati sa il opreasca".
Potrivit sondajului, 46% dintre respondenti si-au exprimat dezacordul fata de aceasta afirmatie.

Ancheta a fost realizata asupra unui numar 1.645 de persoane, dupa excluderea celor care au declarat ca nu au o opinie cu privire la aceasta afirmatie.

Citeste si:
Boris. Versiuni ale declinuluiLondra isi retrage in cateva zile diplomatii de la reuniunile decizionale ale UEDe teama unui Brexit dur, britanicii si-au facut provizii de aproape 4,2 miliarde de euroCu capul prin zid: Boris si Brexit-ulBoris Johnson vrea vize accelerate pentru "cele mai bune creiere" ...citeste mai departe despre "Majoritatea britanicilor e de acord cu un "Brexit prin orice mijloc"" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 13 August 2019, ora 13:39

 Articol citit de 549 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor