Marturiile celor aflati in Las Ramblas, in momentul producerii atentatului: Stiam doar ca trebuia sa scapam de acolo imediat

Joi, 17 August 2017, ora 19:54
1037 citiri
Marturiile celor aflati in Las Ramblas, in momentul producerii atentatului: Stiam doar ca trebuia sa scapam de acolo imediat
Foto: Twitter/Jordi Perez Colome

Un nou incident de natura terorista a luat prin suprindere de aceasta data Barcelona. Joi seara, o duba a intrat in multime, ranind cateva zeci de persoane. Cel putin un om a murit, dupa cum au transmis autoritatile spaniole. Presa anunta insa ca cel putin doua persoane ar fi murit si ca numraul ranitilor ar fi cu mult mai mare.

Incidentul a avut loc intr-o zona impanzita de turisti, Las Ramblas, la o ora la care multi erau iesiti la plimbare. "Dintr-o data, am auzit o bubuitura si toti cei de pe strada au inceput sa fuga, tipand. Am vazut o femeie chiar langa mine, care striga dupa copiii ei", povesteste Aamer Anwar, care se plimba prin Las Ramblas in momentul incidentului, arata The Telegraph.

"Politia a ajuns foarte, foarte repede acolo. Politisti cu arme, peste tot", mai povesteste martorul. Potrivit acestuia, "haosul" domnea si toata lumea era "ingrozita".

"Politistii care au ajuns acolo au inceput sa tipe la oameni si sa le spuna sa se departeze", mai spune acesta. "Si in decurs de 30 de secunde probabil, masini de politie, ambulante, politisti inarmati" au ajuns la locul incidentului, mai povesteste el.

"A fost ingrozitor. Dintr-o data o multime de oameni a inceput sa fuga spre noi, isterici, copii tipand... Initial au spus ca cineva a fost impuscat", povesteste un alt martor pentru Sky News.

"Apoi, un al doilea val de oameni a venit. Noi doar am fugit, mi-am pierdut sotul (in multime - n. red.). Magazinele s-au inchis", mai spune femeia.

"Chiar nu stiam ce se intampla, stiam doar ca trebuia sa scapam de acolo imediat... Sute de oameni fugeau de acolo foarte repede", povesteste femeia, inca in stare de soc.

De altfel, toti cei care au reusit sa se departeze de Las Ramblas sunt inca ingroziti si nu inteleg mare lucru din ce li s-a intamplat. "Ni s-a spus sa fugim", a mai declarat un barbat, aflat la circa un minut distanta de locul in care furgoneta a intrat in multime.

Un britanic aflat si el in zona, intr-o piata din apropiere, povesteste ca s-a adapostit intr-o brutarie, impreuna cu alte cateva persoane. Una dintre acestea sustine ca dupa ce furgoneta a intrat in multime, a auzit focuri de arma.

"In mod evident, venind din Anglia, mi-am amintit de ce s-a intamplat la Londra", spune el.

Acesta mai povesteste ca in piata au intrat multi ofiteri de politie, care au inceput sa caute ceva, "taraba cu taraba".

Jordi Lino, un turist aflat intr-un autobuz care trecea prin Ramblas, povesteste de asemenea ce a vazut: "Intai, ...citeste mai departe despre "Marturiile celor aflati in Las Ramblas, in momentul producerii atentatului: Stiam doar ca trebuia sa scapam de acolo imediat" pe Ziare.com

#atac terorist Spania Barcelona, #duba intrat multime Las Ramblas, #morti raniti Barcelona joi, #atac terorist Las Ramblas , #Stiri International