Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Germania
A   A   A

Nemtii nu mai sunt fani ai bancilor si platilor online, asa ca tin miliarde de euro la saltea

Nemtii nu mai sunt fani ai bancilor si platilor online, asa ca tin miliarde de euro la saltea
Foto: CC0 Creative Commons
Nemtii nu au incredere in platile online si nici nu vor sa-si mai tina banii in banci, pe care au ajuns sa le plateasca ei pentru a le tine depozitele, din cauza dobanzilor minuscule, asa ca prefera sa-si puna banii la saltea, ca pe vremuri.
Un studiu recent realizat de Bundesbank arata ca 9 din 10 bancnote emise in Germania sunt tinute la pastrare de catre nemti. Nevoia de lichiditati a fost atat de mare, incat anul trecut s-au retras aproximativ 12 miliarde de euro in numerar, bani pe care oamenii prefera sa-i tina in casa, a explicat Carl-Ludwig Thiele, membru al Board-ului Bundesbank.

De asemenea, studiul realizat de Bundesbank arata ca germanii prefera platile in numerar, 88% dintre acesti fiind impotriva mijloacelor electronice de plata.

Majoritatea sunt de parere ca renuntarea in intregime la platile in numerar le-ar provoca mari constrangeri, sustine Carl-Ludwig Thiele.

In 2017, 48% din achizitiile din Germania au fost in numerar, fata de 58% in 2008. Este pentru prima data cand s-a inregistrat un procent de sub 50% la achizitiile in numerar.

Platile prin smartphone sunt relativ rare in Germania, consumatorii fiind ingrijorati de securitatea tranzactiilor.

Cererea pentru numerar in Germania, cea mai mare economie europeana, a crescut anul trecut cu 7%, la 365 miliarde de euro.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Miercuri, 14 Februarie 2018, ora 17:08

 Articol citit de 6049 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor