Noul premier al Finlandei - o femeie, cel mai tanar prim ministru din istoria tarii

Duminica, 08 Decembrie 2019, ora 20:41
930 citiri
Noul premier al Finlandei - o femeie, cel mai tanar prim ministru din istoria tarii
Foto: Facebook Sanna Marin

Social-democratii din Finlanda, care conduc o coalitie guvernamentala formata din cinci partide, au ales-o duminica pe Sanna Marin, ministrul Transporturilor in varsta de 34 de ani, sa devina premier saptamana viitoare, urmand sa fie cel mai tanar prim-ministru din istoria tarii, preluand aceasta functie dupa demisia lui Antti Rinne, informeaza Reuters.

Antti Rinne a demisionat la inceputul acestei saptamani dupa ce Partidul de Centru, membru al coalitiei, a spus ca isi retrage sprijinul pentru el din cauza felului in care a gestionat o greva a postasilor.

"Avem multa munca de facut pentru a restabili increderea", a declarat Sanna Marin presei dupa ce a obtinut la limita votul in randul membrilor din conducerea partidului.

Pe locul al doilea s-a plasat Antti Lindman, seful grupului parlamentar al partidului (SDP).

"Avem un program de guvernare comun care tine coalitia impreuna", a mai spus Sanna Marin.

Coalitia, care a ajuns la guvernare in urma cu doar sase luni, a convenit sa continue programul dupa ce Rinne a anuntat ca demisioneaza la cererea Partidului de Centru.

Momentul ales pentru schimbarea conducerii guvernului este neobisnuit pentru Finlanda, care detine presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene pana la sfarsitul anului, jucand un rol central in eforturile de a stabili viitorul buget al blocului comunitar. ...citeste mai departe despre "Noul premier al Finlandei - o femeie, cel mai tanar prim ministru din istoria tarii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#premier Finlanda Sanna Marin , #Stiri International