Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Stiri International
A   A   A

O grupare de extrema dreapta care voia sa declanseze un razboi civil a fost depistata in Germania

Mai multe persoane de nationalitate germana au fost arestate, vineri, in cadrul unei anchete cu privire la un grup de extrema dreapta suspectat de planificarea unor "atacuri vizand lideri politicii, solicitanti de azil si musulmani", a anuntat parchetul federal, relateaza AFP.
Patru dintre acesti suspecti sunt suspectati de formarea unei "asociatii de extrema dreapta cu caracter terorist", iar opt s-ar fi declarat pregatiti sa le acorde un ajutor "financiar" sau "un ajutor in vederea procurarii de arme" ori "participare la atacuri viitoare", a precizat intr-un comunicat Parchetul din Karlsruhe.

Grupusculul, format in septembrie, avea ca obiectiv sa "zdruncine ordinea de stat si societatea din Germania, iar apoi sa o rastoarne", potrivit parchetului.

"Atentate al caror dispozitiv concret nu a fost precizat pana acum urmau sa fie comise impotriva unor lideri politici, solicitanti de azil si persoane de confesiune musulmana, cu scopul de a genera o situatie apropiata unui razboi civil", mai precizeaza parchetul, competent in cazuri de terorism.

Parchetul a anuntat anterior perchezitii in 13 locuri, in cinci landuri germane - inclusiv in Bavaria si Renania de Nord-Westfalia, cea mai populata regiune din Germania.
Cinci suspecti au fost identificati in cursul perchezitiilor, dar si opt persoane suspectate de faptul ca le-au acordat o sustinere.

In vederea punerii in aplicare a planurilor pe care le aveau, suspectii s-au intalnit personal, in mai multe randuri si in locuri diferite, mai precizeaza justitia germana.

Ei au folosit totodata forumuri de discutii online oferite de diverse servicii de mesagerie pentru a comunica intre ei.

Autoritatile germane sunt ingrijorate de un terorism al extremei drepte in urma asasinarii unui ales german favorabil migratiei, in iunie. Un neonazist suspectat in dosar a fost plasat in detentie.

Ingrijorarea creste de asemenea odata cu o multiplicare a violentelor vizand alesi in tara, intr-un context de inasprire a atmosferei politice, sub presiunea extremei drepte. ...citeste mai departe despre "O grupare de extrema dreapta care voia sa declanseze un razboi civil a fost depistata in Germania" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Vineri, 14 Februarie 2020, ora 18:00

 Articol citit de 464 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor